PREMIJERA

Predstavljen redizajn Mazde CX-5 s osvježenim izgledom i standardnim pogonom na sva četiri kotača

Promjene motora nisu najavljene, što znači da će novi CX-5 i dalje koristiti atmosferski i turbopunjeni 2.5-litreni Skyactiv-G
2022 Mazda CX-5 redizajn
 Mazda

Nakon nekoliko fotografija koje su procurile po internetu, Mazda je predstavila redizajn svojeg CX-5, pri čemu su osvježene mnoge značajke dizajna i proširena razlika između razine opreme. Treba navesti i poboljšanja šasije, više sigurnosnih sustava te standardni Activ AWD pogon na sva četiri kotača.

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

Activ AWD postao je standard za sve modele sa značkom 'CX' na američkom tržištu, počevši od sljedeće godine. Iako su promjene na vanjštini suptilne, i dalje se primjećuju, a uključuju redizajnirani prednji branik s trodimenzionalnom rešetkom završenu kromom koja povezuje nova LED prednja svjetla, a širi i niži usis na neki način opravdava izostanak bočnih otvora.

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

Stražnji kraj dobiva tanja LED svjetla i novi dizajn stražnjeg odbojnika, a paleta boja proširena je Zircon Sand nijansom, zajedno s novim asortimanom alu-naplataka. Svaka od dostupnih razina opreme dolazi sa svojim vizualnim detaljima, kako za vanjštinu, tako i za unutrašnjost.

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

U Europi se asortiman sastoji od početne razine Newground, Homure i High+. Newground koristi klizne ploče od aluminija, crne 19-inčne alu-naplatke i zelene akcente na rešetki koji odgovaraju šavovima na presvlakama u unutrašnjosti. Newground također uključuje reverzibilnu vodootpornu podnicu koja je idealna za skladištenje mokrih i prljavih predmeta.

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

Srednje-smješteni paket opreme Homura dobiva sjajno-crni finiš na rešetki, odbojnicima, lukovima kotača, ukrasima vrata i retrovizorima, u kombinaciji s metalik crnim 19-inčnim alu-naplatcima. Crveni naglasci na rešetki odgovaraju crvenim šavovima na crnoj koži u unutrašnjosti.

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

Vrh ponude, High+, dodatno se odlikuje bojom karoserije na odbojnicima i bočnim pragovima u kombinaciji s 19-inčnim srebrnim alu-naplatcima. Unutrašnjost dobiva Nappa kožu i obloge od pravog drva na vratima i nadzornoj ploči.

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

Sve razine opreme u odnosu na izlazni model dobivaju redizajnirana sjedala, pretinac za bežično punjenje telefona na središnjoj konzoli i Mazdin inteligentni Drive Select za odabir pogona, koji uključuje novi način rada Off-Road. Infotainment sustav ostaje 10,25-inča velik od nedavnog ažuriranja. Sigurnosni paket poboljšan je sustavima i-Activsense i Cruising & Traffic Support (CTS).

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

Osim navedenoga, Mazdini inženjeri poboljšali su karoseriju, šasiju, ovjes i udobnost. Buka na cesti 'uvelike je smanjena, osobito pri vožnji po neravnim površinama', a šeststupanjski automatik sada je 'osjetljiviji'. Promjene motora nisu najavljene, što znači da će novi CX-5 i dalje koristiti atmosferski 2.5-litreni Skyactiv-G koji proizvodi 190 KS (139 kW) i 252 Nm okretnog momenta. Za one koji žele više, tu je i turbopunjena izvedba koja stvara 254 KS i 320 Nm okretnog momenta.

image
2022 Mazda CX-5 redizajn
Mazda

Više detalja o ponudi Mazde CX-5, uključujući i informacije o cijeni bit će objavljene ove jeseni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 12:16