VELIKI POVRATAK

Predstavljen proizvodni oblik Hispano Suize Maguarija, superautomobila s V10 motorom od 1200 KS

Središnje postavljeni twin-turbo 5,5-litreni V10 proizvodi impresivnih 1200 KS (883 kW) i 1100 Nm okretnog momenta

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

 Hispano Suiza

Švicarska Hispano Suiza Automobilmanufaktur AG, jedna od dviju tvrtki koje pokušavaju oživjeti ime Hispano Suiza, i upravo je predstavila proizvodnu verziju Maguarija HS1 GTC.

image

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

Hispano Suiza

Daniel Baumgartner, član uprave tvrtke Hispano Suiza Automobilmanufaktur AG rekao nam je da će proizvodnja Maguarija HS1 GTC početi ovog travnja. Dodao je da će prvi primjeri proizvodnje biti predstavljeni do četvrtog tromjesečja 2022. u Los Angelesu i drugim javnim i privatnim događanjima u SAD-u (Laguna Seca Raceway), u Europi (Circuit Paul Ricard u Francuskoj, Goodwood u Engleskoj), te u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (Yas Marina Circuit u Abu Dhabiju). Što se tiče prvih isporuka kupcima, one su planirane za prvi kvartal 2023. godine.

image

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

Hispano Suiza

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC prvi je put predstavljen u konceptualnom obliku 2019., nakon ranijeg konceptnog automobila iz 2010.

Tvrtka je prvotno planirala otkriti konačnu proizvodnu verziju u lipnju 2020. u Petersen muzeju u Los Angelesu, ali je premijera otkazana zbog pandemije koronavirusa. Unatoč poteškoćama, Hispano Suiza nastavio je tehnički razvoj svog superautomobila uz pripreme za proizvodnju, s pogonima koji se nalaze u Münchenu u Njemačkoj.

image

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

Hispano Suiza

Kao što možemo vidjeti iz službenih prikaza, Maguari HS1 GTC je malo evoluirao u pogledu vanjskog dizajna. Promjene uključuju različite usisnike na prednjem braniku, no više ne vidimo ni oštri amblem južnoafričke rode na nosu, najvjerojatnije zbog sigurnosnih propisa. Tu je i veći razdjelnik te četverokutne ispušne cijevi. Superautomobil zadržava 22-inčne kovane aluminijske naplatke sa središnjim zaključavanjem sprijeda i 23-inčne straga.

image

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

Hispano Suiza

Što se tiče dimenzija, superautomobil je dugačak 510 cm, širok 210 cm i visok samo 125 cm, a teži 1890 kilograma. Temelji se na šasiji s aluminijskim prostornim okvirom s karbonskim vlaknima i aluminijskom karoserijom. Središnje postavljeni twin-turbo 5,5-litreni V10 proizvodi impresivnih 1200 KS (883 kW) i 1100 Nm okretnog momenta, što je više od konceptnog automobila. Snaga se i dalje prenosi na stražnje kotače preko sedmostupanjskog automatskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

image

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

Hispano Suiza

Procjene kompanije su da će Maguari ubrzavati od 0-100 km/h za manje od 2,8 sekundi, a najveća brzina bit će elektronički ograničena na 360 km/h, iako stvarna sposobnost prelazi okruglu oznaku od 400 km/h. Maguari HS1 GTC bit će opremljen karbonsko-keramičkim kočnicama od 440 mm, s čeljustima sa šest klipova. Ovjes će imati aktivni hibridni sustav podizanja.

image

Hispano Suiza Maguari HS1 GTC

Hispano Suiza

Prema posljednjem priopćenju za javnost, Maguari HS1 GTC će se proizvoditi u ograničenom broju od 300 jedinica, u razdoblju na šest godina s godišnjom proizvodnjom od 50 vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 20:27