PREMIJERA

Predstavljen novi VW T7 Multivan. S plug-in hibridnim pogonom kreće u električnu eru

Sve u svemu, kad se kraj njega stavi originalni hipijevski T2, evolucija je spektakularna
2022 VW T7 Multivan
 Volkswagen AG

Poznati prijevoznik većeg broja ljudi, Volkswagen T7 Multivan, predstavljen je s plug-in hibridnim pogonom po prvi puta. To je omogućeno prelaskom na platformu MQB koju već koriste brojni automobili Volkswagen Grupe – od Audija A3 do VW Caddyja.

image
2022 VW T7 Multivan
Volkswagen AG

Što se tiče dizajna, unatoč tome što je malo širi i niži od odlaznog modela, T7 ne odstupa radikalno od predloška za oblikovanje kojeg je T6 postavio 2015. godine ili njegov prethodnik T5 2003. godine. Osim toga, vjetrobransko staklo pomaknuto je prema naprijed, što je omogućilo dodatni prozor između vrata i stupa.

image
2022 VW T7 Multivan
Volkswagen AG

Poklopac motora je ravniji, dok je suvremeniji izgled u najvećoj mjeri postignut širenjem prednje maske i svjetala. Usisnici zraka usvojili su boju karoserije, što je referenca na stari zračno hlađeni Kombis. Prednja strana usvaja LED komponente kao standard – to su LED farovi, IQ.Light matrix prilagodljive žarulje (koje su u SAD-u još uvijek zabranjene), te LED traka koja se dužinom proteže preko prednje rešetke.

image
2022 VW T7 Multivan
Volkswagen AG

Puno posla utrošeno je na razvoj unutrašnjosti: sedam sjedala sada su 25 posto lakša u odnosu na odlazni model, čime je olakšano njihovo klizanje i uklanjanje. Sjedala u drugom redu mogu se okretati za 180 stupnjeva, dok su ona u trećem redu uklonjiva. Najzanimljivija značajka je stol podesiv po visini, koji se može pomaknuti između bilo kojeg reda sjedala ili prema naprijed gdje postaje središnja konzola.

image
2022 VW T7 Multivan
Volkswagen AG

Električna parkirna kočnica i DSG mjenjač s dvostrukom spojkom postali su standardni, čime je pod postao potpuno ravan. Tehnologija je dignuta na novu razinu zahvaljujući paketu 'Digital Cockpit', ladici za bežično punjenje pametnih telefona, opcijskim head-up zaslonom, 'IQ.Drive Travel Assist' sustavom koji uključuje prilagodljivi tempomat i pomoć pri zadržavanju trake, a možete naručiti i panoramski krov.

image
2022 VW T7 Multivan
Volkswagen AG

Audio sustav uključuje 14 Harmon Kardonovih zvučnika, a tu je i 'We Connect Plus' koji vam omogućuje otključavanje ili podešavanje grijanja putem vašeg pametnog telefona. Sve u svemu, kad se kraj njega stavi originalni hipijevski T2, evolucija je spektakularna. Tu je i novo ime – Multivan, s kojim su već upoznata i druga tržišta osim Velike Britanije.

image
2022 VW T7 Multivan
Volkswagen AG

Tu je i više snage: T7 na tržište izlazi s paletom od 1,5-litrenog TSI-a od 134 KS ili 2,0-litrenog TSI-a od 201 KS oba spojena na 7-stupanjski DSG. Dizelske varijante pridružuju im se sljedeće godine. Međutim, najveće iznenađenje je PHEV varijanta nazvana eHybrid. Riječ je o kombinaciji 1,4-litrenog benzinca od 148 KS s elektromotorom od 85 kW što mu daje ukupnu izlaznu snagu od 215 KS, a snagu usmjeruje 6-stupanjski DSG. Koliki je domet EV načina rada, VW nije naveo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 14:12