AKTUALNO

Potpuno u trendu: Renault Espace postaje Veliki SUV i zauzima mjesto nekadašnjeg Koleosa

Francuzi stavljaju poseban naglasak na činjenicu da će ponuditi više prostora od svog jednovolumenskog prethodnika

Renault Espace

 Renault

Renault Espace, kakvog smo do sad poznavali s njegovom specifičnom jednovolumenskom formom više nije "in". Službene teaser fotografije nove generacije Renaulta Espace to potvrđuju, a prema obrisima čini se da će Espace dobiti formu velikog SUV-a u kojem se može voziti do sedam odraslih putnika. Predstavljanje se očekuje ovog proljeća kad će "veliki brat" postojećeg manjeg modela Australa doživjeti premijeru.

Fotografije otkrivaju dio siluete i stražnjeg kraja gdje se može nazrijeti prepoznatljiva grafika svjetala. Dizajn djeluje atletski s istaknutim ramenima, a Renault je iskoristio trenutak kako bi objavio i neke koji upućuju na pozicioniranje novog Espace.

image

Renault Espace

Renault

U duljinu novi Espace tako mjeri 4,72 metra što ga svrstava u D-SUV segment i malo je dulji od svojih suparnik kao što su Peugeot 5008, Škoda Kodiaq, Seat Tarraco i Nissan X-Trail.

Nudit će se u konfiguracijama s pet sjedala (2+3) i sa sedam sjedala (2+3+2), a Renault stavlja poseban naglasak na činjenicu da će ponuditi više prostora od svog prethodnika te će nuditi veći uzdužni prostor, dosežući 2,48 metara do trećeg reda sjedala. To može zahvaliti novoj CMF-CD platformi Alijanse Renaulta, Nissana i Mitsubishija.

Po pitanju pogona novi Espace će se na tržište plasirati s izborom elektrificiranih benzinskih motora s blagom hibridnom tehnologijom (MHEV). Također će biti dostupne verzije sa samopunjivom hibridnom tehnologijom (HEV). Pogon na prednje kotače bit će osnova, no ne možemo isključiti da se Renault odluči ponuditi nešto motorizacije s pogonom na sve kotače. Pričekajmo proljeće kad će biti otkriven izgled i svi tehnički podaci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:16