SLETIO S LITICE

Pad s 30 metara: Koliko je siguran kineski konkurent Mercedesa G-klase?

Kineski električni monstrum raspolaže s 1200 KS i do stotke stiže za samo 3,6 sekunde

BYD Yangwang U8

 BYD

Prije dva mjeseca, kineski automobilski div BYD predstavio je svoj najmoćniji model. Radi se o terencu Yangwang U8 kojeg pokreću četiri elektromotora ukupne snage od 1200 KS (883 kW). Zahvaljujući njima, kineski električni monstrum do stotke stiže za samo 3,6 sekunde te nudi doseg od 1000 kilometara.

image

BYD Yangwang U8

BYD

No, kakav je konkurent Range Rovera i Mercedesa G-klase na sigurnosnom planu? Ako je suditi prema fotografijama objavljenim na društvenim mrežama, U8 je siguran poput tvrđave.

Naime, objavljene su fotografije potpuno novog primjerka koji je ‘sletio‘ s litice visoke 30 metara.

Luksuzni kineski SUV ostao je bez stražnjeg lijevog kotača, iz njega curi tekućina i ima par sitnih oštećenja, ali je uglavnom ostao gotovo sačuvan.

Iako nema službenih informacija o uzroku nesreće, prema objavi na društvenim mrežama, autor tvrdi da se radi o potpuno novom automobilu koji je stradao u transportu prema prodajnim salonu. Tegljač koji ga je prevozio na planinskoj cesti očito je zapeo za nešto, a u tom incidentu U8 je ispao s njega i strovalio se niz liticu.

image

BYD YangWang U8

CarNewsChina/ YouTube Screenshot

U prilog sigurnosnom arsenalu kineskog terenca, BYD je nedavno pokazao dvije impresivne mogućnosti: okret za 360 stupnjeva i sposobnost da ostane na površini i pluta kroz vodu tijekom hitnih slučajeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:38