Kupaca ne manjka

Ovo obično parkirno mjesto uz cestu vrijedi gotovo kao kuća: Evo što stoji iza vrtoglave cijene

U opremu "luksuznog parkirnog mjesta" uz cestu spada jedan srebrno obojeni stup na jednom kraju i izblijedjela žuta linija na drugom

Parkirno mjesto od 350.000 dolara

 Google Street View

Cijene nekih nekretnina u Bostonu su među najskupljima na svijetu, no ovdje se ne radi o stanovima ili kućama, već o običnim parkirnim mjestima na otvorenom.

Parkirna mjesta u Bostonu su toliko tražena da se jedno obično parkirno mjesto na otvorenom trenutno nudi za 350.000 dolara!

image

Parkirno mjesto od 350.000 dolara

Google Street View

U opremu "luksuznog parkirnog mjesta" uz cestu spada jedan srebrno obojeni stup na jednom kraju i izblijedjela žuta linija na drugom, dodatna pogodnost je i drvo koje zauzima dio parkinga sali zato pruža malo hlada.

S obzirom na to da će onaj tko može platiti ovoliki iznos za obično parkirno mjesto sigurno voziti nešto luksuzno i vjerojatno veliko, ohrabrujuće je što se u oglasu navodi da je mjesto dovoljno veliko za automobil poput Range Rovera.

image

Parkirno mjesto od 350.000 dolara

Marsh Properties

Nevjerojatno, no tražena cijena za ovo parkirno mjesto još uvijek je daleko niža od nekih cijena po kojima su se posljednjih godina prodavala druga slična parkirališta u Bostonu.

Par iz Bostona navodno je odbio 750 tisuća dolara za parkirno mjesto 2022. godine, a agentica za nekretnine Betsy Herald prodala je tri parkirališta za po 500.000 dolara, piše Boston Globe.

image

Parkirno mjesto od 350.000 dolara

Google Street View

Herald je za novine izjavila da su sva parkirališta prodana za gotovinu i da kupci nisu ni trepnuli na cijene jer već plaćaju milijune za nekretninu u blizini.

No troškovi kupnje nisu jedini izdatak koje vlasnici mjesta moraju platiti. Vlasnici naime za parkirališta moraju plaćati sva davanja i porez na imovinu, kao da se radi o stanu ili kući.

image

Parkirno mjesto od 350.000 dolara

Google Street View

Trgovkinja nekretninama Ruth Dickerson rekla je za The Globe da je mjesto od 350 tisuća dolara već jednom prodano za 275 tisuća dolara prije sedam ili osam godina, što znači da će sadašnji prodavatelj dobro zaraditi na svom ulaganju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 12:04