PREMIJERA

Ovo je nova Honda CR-V: Veća i agresivnija od prethodnog modela, u Europu stiže 2023. godine

Na fotografijama je verzija na Sjevernu Ameriku dok ćemo na onu za Europsko tržište morati pričekati do iduće godine

2023. Honda CR-V

 Honda

Honda CR-V, jedan od najuspješnijih SUV-ova na svijetu dobio je svoju novu šestu generaciju. Na fotografijama je verzija na Sjevernu Ameriku dok ćemo na onu za europsko tržište morati pričekati do iduće godine. No razlike ne bi trebale biti velike.

image

2023. Honda CR-V

Honda

Iza prilično robusno i agresivno dizajnirane vanjštine krije se profinjena unutrašnjost s još više prostora nego u (još) aktualnoj petoj generaciji CR-V-a, a ispod poklopca motora glavnu će ulogu i dalje igrati hibridni pogoni.

Novi CR-V ima izraženiji prednji dio s velikom maskom i užim svjetlima koja dosta podsjećaju na one koja ima novi Civic. I stražnji dio je podjednako agresivniji.

image

2023. Honda CR-V

Honda

Novi CR-V je skoro sedam centimetara duži i otprilike jedan centimetar širi od prethodnika, a međuosovinski razmak je narastao za četiri centimetra. To znači i više mjesta u unutrašnjosti, posebno na stražnjoj klupi. U prtljažnik stane raskošnih 740 litara (2166 s preklopljenim sjedalima).

image

2023. Honda CR-V

Honda

Unutrašnjost je slična onoj u novom Civicu sa središnje postavljenim dodirnim zaslonom od 7 inča i digitalnim instrumentima s također 7 inča dijagonale. U skupljim modelima središnji zaslon ima 9 inča.

image

2023. Honda CR-V

Honda

U SAD-u će se CR-V nuditi s poznatom 1,5-litrenim turbo motorom koji razvija 190 KS, a tu je i hibridni sustav poznat iz prve generacije koji je dorađen i sada razvija nešto manje snage, 204 u odnosu na dosadašnjih 212 KS, i veći okretni moment od 335 Nm. U Europi će naglasak biti na hibridnom pogonu, a nudit će se i verzija s plug-in hibridnim pogonom.

U SAD-u prodaja počinje već ovog ljeta, a u Europu bi novi CR-V trebao stići tijekom 2023. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 22:12