SAMO 199 PRIMJERAKA

Ovaj Ferrari košta ‘samo‘ 15.000 eura, no postoji jedna caka

Za proizvodnju svakog od 199 modela koji će se napraviti potrebno je oko 300 sati rada
 Amalgam Collection

Vrlo je lako ovo na fotografijama zamijeniti za pravi auto, no zapravo se radi o igrački, preciznije kolekcionarkom modelu dugom 62 centimetara koji je vjerno izrađen u mjerilu 1:8.

image
Amalgam Collection

Minijaturnu verziju Ferrarija Purosangue proizvodi britanski stručnjak za modele Amalgam Collection. Tvrtka dugi niz godina surađuje s Ferrarijem i proizvodi modele njihovih auta.

Vrlo ekskluzivne i vrlo skupe.

image
Amalgam Collection

Kako je imao pomoć od Ferrarija, Amalgam Collection je mogao koristiti originalne CAD dizajne auta, kodove boja i specifikacije materijala iz Ferrarija, da bi napravio tisuće precizno projektiranih dijelova. Rezultat je spektakularan i nije teško maketu zamijeniti za "ono pravo" kad gledate fotografije.

image
Amalgam Collection

Ovaj Ferrari Purosangue napravljen je pretežno od amalgama, a za njega je utrošeno oko 3000 sati razvoja. Za proizvodnju svakog od 199 modela koji će se napraviti potrebno je oko 300 sati rada!

Mnogo više nego što je potrebno za većinu pravih automobila. Tvrtka kaže da će svaki model biti podvrgnut detaljnom ispitivanju inženjerskih i dizajnerskih timova kako bi se osigurala potpuna točnost prikaza.

image
Amalgam Collection

Ako ste već poželjeli ovo imati u svojoj kolekciji prilično smo sigurni da će vas cijena odbiti. Osnovni model u crvenoj boji stoji oko 15.000 eura, a Bespoke individualizirano izdanje s drugim vanjskim i unutrašnjim bojama, naplatcima i bojama kočionih kliješta skoro 20.000 eura. Dakle, kao pravi solidni auto. Ipak to je dosta jeftinije od pravog Purosanguea koji košta oko 350.000 eura.

Amalgam Collection poznata je po izradi iznimno detaljnih maketa poznatih automobila, poput Aston Martina DB5 Vantagea i Bugattija Veyrona.

Tvrtka sa sjedištem u Bristolu osnovana je 1985. godine i isprva je bila usmjerena na stvaranje finih arhitektonskih modela za vodeće britanske i njemačke arhitekte tog vremena.

image
Amalgam Collection

Također su nudili usluge izrade prototipova proizvoda.

Modele auta počeli su proizvoditi tek 1995. kad su shvatili da bi to mogao biti dobar biznis.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 13:17