‘NIJE TO ZA MENE‘

Otac Elona Muska odbio besplatnu Teslu: ‘Hvala ti sine, ali ovo je moj auto snova‘

‘Znam da Elonu novac nije problem, ali odlučio sam odbiti ponudu, jednostavno nije vrijedno toga‘

Elon Musk

 Bryan Olin Dozier/Zuma Press/Profimedia

Errol Musk (77), otac milijardera Elona Muska ne vozi Teslu, niti je uskoro planira voziti.

Kontroverzni otac još kontroverznijeg sina, odbio je ponudu koja je uključivala besplatnu isporuku nove Tesle u Južnu Afriku gdje trenutno živi.

‘Troškovi automobila i dostave iznosili su oko 180.000 dolara, a iako mi je Elon rekao da to nije problem, odlučio sam odbiti ponudu, jednostavno nije vrijedno toga‘, rekao je Errol.

Ne čudi da Elonu taj trošak nije problem: naime, tih 180.000 dolara predstavlja oko 0,00006% njegovog bogatstva procijenjenog na 278 milijardi dolara - piše Businessinsider.

‘Ovdje nema servisa. Još nema Teslinog predstavništva. Nema niti stanica za punjenje. Rekao sam mu: Molim te, ne želim ovo raditi‘ - objasnio je Errol.

image

Errol Musk

GIANLUIGI GUERCIA/AFP/Profimedia

No, odbijena ponuda ne znači da je otac osuđen na javni prijevoz. Uz privatni zrakoplov Ryan Navion, Errol je vlasnik automobila kojeg nikada ne bi prodao.

‘Oduvijek sam imao Rolls-Royce, još kada je Elon bio beba. Više volim voziti Rolls-Royce. Puno je bolji - ustvari, nije bolji od Tesle - ali mi je svejedno ljepši‘, rekao je Errol koji u garaži ima Rolls-Royce Corniche kabriolet.

image

Rolls-Royce Corniche

P&A Wood/Youtube/screenshot

Elon i njegov otac godinama su imali težak odnos.

Mediji su pisali da su Elon i njegov brat Kimbal prekinuli komunikaciju sa svojim ocem, no, Errol tvrdi da to nije istina.

‘Sa svojim sinovima imam isti odnos kao što je moj otac imao sa mnom. Drugim riječima, mi smo muškarci, ne družimo se jedni s drugima.

Oni su moja djeca. Ja sam njihov tata. Nisam njihov pajdaš‘ - zaključio je otac Elona Muska.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 10:26