NA JESEN U HRVATSKOJ

Omiljeni gradski Francuz odolijeva vremenu: Ovo je novi Renault Clio

Kupcima će na raspolaganju biti dvije benzinske, dizelska, plinska te hibridna varijanta
 Renault

Renault je upravo predstavio novu izvedbu modela koji je od lansiranja 1990. godine prodan u čak 16 milijuna primjeraka.

Iako se ne radi o potpuno novoj generaciji, promjene na redizajniranom Cliju itekako su vidljive.

image
Renault

Novi Clio zadržao je dimenzije prethodnika (dugačak je 405 cm, širok 198 cm i visok 143 mm), no dobio je novi izgled prednjih svjetala, oblikovan po uzoru na logotip: okomita LED dnevna svjetla oblikom naznačuju obris polovice Renaultova logotipa.

image
Renault

Nov je i stražnji odbojnik: aerodinamični zračni otvori vizualno proširuju stražnji kraj, a ovisno o verziji, donji dio stražnjeg kraja može biti obojen mat crnom bojom, sjajno crnom bojom i mat sivom bojom. Dostupno je i šest opcija difuzora (sa ili bez ispušne cijevi u hibridnim inačicama i ovisno o razini opreme).

image
Renault

I putnički prostor je udobniji i ugodniji: multimedijska i sigurnosna oprema nove generacije pruža bolje korisničko iskustvo te obuhvaća niz povezanih usluga i aplikacija koje putovanje čine opuštenim i ugodnim. Sve verzije dostupne su s digitalnom instrumentnom pločom veličine 7 ili 10 inča.

Na središnjoj konzoli je 9,3-inčni zaslon s navigacijom.

image
Renault

Novi Clio ima 20 naprednih sustava koji vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom no ikad. Među najvažnijim adutima treba istaknuti kameru s 360-stupanjskim prikazom te sustav aktivnog kočenja u nuždi sa senzorima za prepoznavanje biciklista i pješaka.

image
Renault

Novi Clio dostupan je u različitim verzijama pogona, uključujući tehnološki napredan hibridni motor E-Tech Full Hybrid sa 145 KS.

image
Renault

Na raspolaganju su još i trocilindarske benzinske (SCe 65, TCe 90), te dizelska (Blue dCi 100) i plinska varijanta (TCe 100 LPG).

image
Renault

Prodaja redizajniranog Clija u Hrvatskoj kreće na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 18:33