NAJVIŠI STANDARDI

Odmorište Vukova Gorica sve je samo ne obično: fine štrukle i pašticada mame vozače na predah

Uz restoran Fresh Corner i McDonald’s, tu su i benzinska postaja INA sa suvenirnicom te najbrža punionica za el. aute
Odmorište Vukova Gorica

Fini domaći štrukli, pašticada s njokima koji se tope u ustima, lignje s krumpirom iz pećnice, punjene paprike… Tko god je posljednjih godina očajavao zato što na autocesti baš nigdje nema priliku stati i uživati u domaćoj kuhinji, sad zbilja može odahnuti. Početkom srpnja, naime, na odmorištu Vukova Gorica tik do benzinske postaje INA otvoren je restoran Fresh Corner koji se može pohvaliti jednostavnim, ali itekako zavodljivim menijem kakav bi prije očekivali u nekom šminkerskom restoranu.

image
Odmoriste Vukova Gorica
CROPIX

Zapravo, otvaranjem restorana Fresh Corner, ali i prvog McDonald’sa na domaćim autocestama, Vukova Gorica je prerasla titulu „odmorišta“ te ima potencijal postati i ciljem puta, posebice za one koji nisu tek na proputovanju već uživaju na kupanju u obližnjoj Kupi i Mrežnici.

image
Odmoriste Vukova Gorica
CROPIX

- Naš sezonski meni je osmišljen tako da svakome može ponuditi nešto po njegovom ukusu, a naglasak je na domaćoj kuhinji, lokalnim namirnicama i zdravim obrocima. Osim hrane pripremljene u našoj kuhinji nudimo i svježe cijeđene sokove i smoothie, dok za doručak poslužujemo zobenu kašu s mlijekom, jaja, muesle…, objašnjava Miljenko Horvat, voditelj ovog zgodnog gastro kutka organiziranog tako da dnevno može poslužiti i preko 1000 gostiju.

image
Odmoriste Vukova Gorica
CROPIX

Veliki adut, primjećujemo sami dok gledamo u raznovrsnu ponudu, čine i cijene. Pileća juha s rezancima, primjerice, stoji svega 15 kuna, štrukle 25 kuna, lokarda sa žara više nego pristojnih 40 kuna, pileći file s povrćem na žaru 45 kuna… - Posjetitelji Fresh Cornera trenutačno mogu računati na akcijski popust od 20 posto, čime je naša ponuda još dostupnija svakome tko ovdje odluči stati i predahnuti od vožnje, naglašava Horvat.Nije, međutim, samo iznimna gastronomska ponuda jedino što odmorište Vukova Gorica izdiže iz prosječnosti.

image
Odmoriste Vukova Gorica
CROPIX

Tu je, naravno, i ogromna benzinska postaja s trgovinom, mjenjačnicom i suvenirnicom, pa putnici od 0-24 sata mogu računati na kvalitetno gorivo, finu kavu i originalni suvenir, a ovdje je postavljena i najbrža punionica za napajanje električnih vozila u Hrvatskoj snage 175 kW, spremna bateriju automobila napuniti za svega 15 minuta. Udaljena nepunih 59 kilometara od Zagreba, 93 kilometra od Rijeke i 219 kilometra od Zadra, blizu čvora Bosiljevo smještena Vukova Gorica čini se pravim mjestom za predah.

image
Odmoriste Vukova Gorica
CROPIX

*Do 31. kolovoza 2020. posjetite internetsku stranicu https://freshcorner.hr/restaurant i preuzmite kupon za 20 % popusta u Fresh Corner restoranu na Vukovoj Gorici. Popust od 20% odnosi se na svu hranu i piće (osim promocija i pića iz samonaplatnih aparata).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 02:06