POKAZAN U JAPANU

Novi Nissan Note već nazivaju malim Leafom koji je predstavljen elektrificiran i električan

Kokpit je moderan s nadzornom pločom s velikimi integriranim sustavom za informiranje i zabavu
Nissan Note
 Nissan

Nissan je predstavio potpuno novu generaciju modela Note za japansko tržište gdje prodaja započinje već ove godine. Dizajnom se oslanja na električni Leaf pa ga neki već nazivaju i "malim Leafom" i to ne samo zbog prepoznatljivog lica s V-Motion rešetkom sprijeda već i konceptualno.

Karoserija tako s dosadašnjim Noteom nema ništa zajedničko osim jednovolumenske forme. Karoserija sada dolazi s izraženijim lukovima kotača, zakrivljenijom krovnom linijom i diskretnijim stražnjim spojlerom na krovu. Staga pronalazimo vodoravno postavljena svjetla modernog oblika, a kupci će na izbor imati 13 boja te nekoliko zanimljivih dizajna alu naplataka.

image
Nissan Note
Nissan

Kokpit je moderan s nadzornom pločom s velikimi integriranim sustavom za informiranje i zabavu dok je dizajn upravljača potpuno nov kao i grafika instrumentne ploče. Pronalazimo i "tanke" otvore ventilacije, tipku električne parkirne kočnice kao i podlogu za indukcijsko punjenje smartphonea.

image
Nissan Note
Nissan

Nova Note dolazi sa širokom paletom brojnih modernih asistenta za pomoć u vožnji uključujući pomoć pri parkiranju s pogledom od 360 stupnjeva, ProPilot s Navi-linkom, koji koristi ugrađenu navigaciju za automatsko usporavanje prije nadolazećih zavoja na autocesti i može prilagoditi brzinu vozilo samostalno otkrivanjem znakova ograničenja brzine.

Nissan je otkrio da će sve verzije novog Notea imati elektrificirani pogonski sustav e-Power, u kojem kotače pokreće samo elektromotor, a benzinski motor s unutarnjim izgaranjem koristi se za punjenje baterije.

image
Nissan Note
Nissan

Ovo je druga generacija sustava e-Power koji ima potpuno novi elektromotor i pretvarač. Njegov elektromotor ima 10 posto veći okretni moment i 6 posto povećanu snagu, dok je benzinac snažniji i učinkovitiji, a pogonski sklop podešen za uglađenije ubrzanje i poboljšanu tišinu u kabini.

image
Nissan Note
Nissan

Štoviše, potpuno električna varijanta s dva elektromotora, po jednim na svakoj osovini i pogonom na sve kotače, lansirat će se već sljedećeg mjeseca.

U Japanu će novi Nisan Note stajati preračunato u Eure 16.400 eura za početnu razinu S, uključujući poreze.Zasad nema informacija o startu u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 09:34