AKTUALNO

NOVI FORD FOCUS OSVOJIO TITULU HR AUTO 2019. Najbolji prema izboru žirija hrvatskih automobilskih novinara

Osim tri glavne nagrade specijalizirani su novinari dodijelili i posebna priznanja u raznim kategorijama, pri čemu je ono za digitalne tehnologije pripalo Mercedes-Benz User Experienceu (MBUX)
 Ford

Na ovogodišnjem, 25. po redu izboru automobila godine u izboru žirija hrvatskih automobilskih novinara, u čijem su radu među 12 članova sudjelovala i naša dva predstavnika, premoćnu pobjedu sa 112 bodova, kao i pripadajući joj Zlatni volan, odnijela je nova generacija Fordovog Focusa. Drugo mjesto i Srebrni volan pripali su Peugeotu 508 (70), a treće i Brončani novom Mercedesu A-klase (69). Osim te tri glavne nagrade, i ovom su prilikom specijalizirani novinari dodijelili i nekoliko posebnih priznanja u različitim kategorijama. Ono za digitalne tehnologije ove je godine tako pripalo Mercedes-Benzu i njihovom User Experienceu (MBUX), dok je ono za dizajn odnio Peugeot 508. Nagrada za ekologiju, nadalje, pripala je Nissanovom električnom adutu Leafu, dok je priznanje za sigurnost osvojio Toyotin skup tehnologija Safety Sense, a ono za tehničke inovacije Mazdin motor Skyactiv-X.

Na koncu, gradski automobil 2019. godine u izboru naših novinara je Citroën C4 Cactus, nagrada za lako komercijalno vozilo pripalo je trojcu Citroën Berlingo/Opel Combo/Peugeot Rifter, a ono za luksuznu limuzinu Audiju A6. Crossover/SUV godine (A ili B segment) je Dacia Duster, crossover/SUV (C segment) Hyundai Santa Fe, a luksuzni SUV godine je Audi Q8...

Ispunite našu anketu i recite nam kojeg od finalista biste vi odabrali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:37