A NISU KATALIZATORI

Nova meta kradljivaca: Masovne krađe automobilskih dijelova koji se lagano preprodaju

Nakon katalizatora i kablova za punjenje električnih auta, lopovi su pronašli novu metu

Parkiralište na aerodromu Gatwick (ilustracija)

 Bradley Page/dmg media/Profimedia

Mnogim kradljivcima automobil nije glavna meta. Umjesto krađe cijelog auta, lopovi se češće odlučuju na krađu dijelova koje kasnije mogu lakše ‘utopiti‘.

Među najpoželjnijim dijelovima su katalizatori koji su zbog svoje visoke vrijednosti postali predmet žudnje kriminalaca. Nedavno smo pisali i o masovnim krađama kablova i punjača za električne automobile, a sada je otkriven i novi fetiš lopova...

Kako navode britanski mediji, na parkingu londonskog aerodroma Gatwick policija je zaprimila nekoliko prijava vozača kojima su kradljivci ukrali rezervne kotače.

Policija kaže kako je posljednjih tjedana podneseno osam takvih prijava, a oštećenici tvrde da su morali platiti značajne iznose kako bi zamijenili ukradene kotače.

image

Rezervni kotač (ilustracija)

Oleksandr Latkun/imageBROKER/Profimedia

Sarah Breakspear (42), kaže da je rezervni kotač iz njezinog vozila ukraden prije pet tjedana, i da ju je ta krađa koštala 400 funti (oko 470 eura).

‘Kad smo se suprug i ja vratili do našeg auta primijetili smo da visi lanac za rezervnu gumu. Odmah smo shvatili o čemu se radi...

Tek kada smo se požalili na internetu, službenici aerodroma Gatwick odlučili su podmiriti nastalu štetu. Ipak je automobil kod njih na čuvanom parkingu‘, zaključuje Sarah za TheSun.

Oglasio se i glasnogovornik aerodroma Gatwick:

‘Vrlo ozbiljno shvaćamo sigurnost vozila parkiranih na našim parkiralištima. Na snazi ​​su brojne mjere, uključujući barijere, kamere za prepoznavanje registarskih pločica i redovite sigurnosne kontrole.

Podržavamo policijsku istragu incidenata i stojimo im na raspolaganju‘, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 00:49