ODLAZE U POVIJEST

‘Nostalgija je slijepa ulica za nas‘: Šef VW-a kaže da su Buba i Scirocco ‘proživjeli svoje dane‘

Retro inspirirani modeli bili su popularni na prijelazu stoljeća, ali šef VW-a vjeruje da je nostalgija slijepa ulica

Volkswagen Buba

 Volkswagen AG

Volkswagen je možda stvorio električnu Bubu za Netflixov Miraculous: Ladybug & Cat Noir, ali obožavatelji ne bi trebali očekivati da će vidjeti oživljavanje narodnog automobila.

Baš suprotno, kao što je nedavno rekao izvršni direktor Volkswagen osobnih automobila Thomas Schäfer, "ne bi imalo smisla vraćati ga natrag" jer je nostalgija "slijepa ulica". Izvršni direktor je dodao da "postoje određena vozila koja su proživjela svoje dane" i to implicira da će Buba biti potisnuta u povijesne knjige.

image

Volkswagen Buba

Volkswagen AG

Iako ne bismo trebali očekivati novu Bubu ili Scirocca, Schäfer je ponovio da tvrtka neće u potpunosti ukinuti imena. Kako je objasnio, "Odlučili smo da nećemo odbaciti tradicionalna, uspješna imena koja su nas toliko dugo nosila, u koja smo tako dugo ulagali, poput Golfa i Tiguana." Dodao je da tvrtka još uvijek dovršava svoju novu shemu imenovanja, ali ne bismo trebali očekivati da će se nadimak Arteon vratiti.

image

Volkswagen Scirocco

Darko Tomaš/CROPIX

Vratimo se na Bubu, tijekom godina bilo je bezbrojnih glasina o ponovnom oživljavanju u obliku EV-a. Te glasine nedavno su pale u vodu, ali bivši izvršni direktor Volkswagen Grupe Herbert Diess se činio otvorenim za tu ideju i primijetio je “mnoge druge emotivne automobile", koji su mogući na MEB platformi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:24