NOVITET

NISSAN NOTE Pršti od osobnosti i opreme

Zaboravite na praktičan, ali skroman model kakav je Note bio, sada je dopadljiviji i originalniji

Mali japanski monovolumen u svojoj je novoj generaciji doživio temeljitu transformaciju, i to izvana, ali i u unutrašnjosti. Potpuno novi, znatno uzbudljiviji vizualni nastup, međutim, sa sobom je donio i brojne novitete na svim poljima.

Note se, između ostaloga, sada može pohvaliti i činjenicom da je riječ o prvom Nissanu koji u B segment uvodi sustav Safety Shield, a on uključuje Blind Spot Warning koji upozorava na vozila skrivena u mrtvom kutu, Lane Departure za upozorenje kod nenamjernog prelaska u drugu traku te napredni sustav Moving Object Detection, koji uočava razne pomične prepreke u prometu i pravovremeno upozorava na njih.

Novi Note je, nadalje, opremljen Around View Monitor sustavom koji s nekoliko kamera stvara “helikopterski” pogled na vozilo te olakšava njegovo parkiranje i na sasvim skučenim mjestima. Na koncu, svi motori u Noteu bit će serijski opremljeni start/stop sustavom. Ponudu otvara 1.2 sa 80 KS, 1.2 DIG-S razvije 98 KS, a za ljubitelje dizelaša tu je 1.5 dCi s 90 KS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:03