NIJE OLDTIMER

Nije šala: Ovo je idući model Bentleya. Ponovo će proizvoditi legendarni Speed Six

Bentley će proizvesti 12 primjeraka modela Speed Six, a cijena će im biti astronomska, oko 1,8 milijuna eura bez poreza.

Bentley Speed Six

 Bentley

Bentley je najavio da će uskoro krenuti s proizvodnjom novog modela u ponudi. Riječ je o ponovnom izdanju modela Speed Six, automobila koji je razvijen prije gotovo 100 godina, preciznije 1926. godine.

Tako će kolekcionari i enuzijasti dobiti priliku kupiti automobil koji je važan dio automobilske povijesti i to s nula pređenih kilometara te u savršenom stanju. Bentley će proizvesti 12 primjeraka modela Speed Six, a cijena će im biti astronomska, oko 1,8 milijuna eura bez poreza.

image

Bentley Speed Six

Bentley

U Bentleyu tvrde da će svaki automobil biti ručno izrađen s maksimalnom razinom posvećenosti detaljima kako bi bili potpuno mehanikom i izgledom identični originalima, trkaćim verzijama modela Speed Six koji su osvojili 24 sata Le Mansa 1929. i 1930. godine.

Koliko su ozbiljno shvatili posao svjedoći i idući detalj: za proizvodnju će koristiti iste tehnike koje su se koristile prije stotinjak godina, neće se oslanjati na moderne strojeve i proizvodne tehnike.

image

Bentley Speed Six

Bentley

Bentley Speed Six bio je pravi hiperautomobil svojeg vremena. Proizvodnja je započela 1926. godine, a automobil je imao 180 KS, otprilike 10 puta veću snagu od tadašnjeg bestselera Fordovog Modela T. Trkaća verzija, kakvu će Bentley ponovo proizvoditi, imala je kraći međuosovinski razmak i okruglih 200 KS i bila je jedan od najuspješnijih trekaćih auta tog doba.

image

Bentley Speed Six

Bentley

Bentley će s proizvodnjom novog-starog modela poćeti tijekom druge polovice ove godine. Snaga će mu biti 200 KS, a maksimalna brzina oko 200 km/h. Prvi proizvedeni primjerak neće biti namijenjen za prodaju već će ga Bentley koristiti kao testno i razvojno vozilo za ovaj neobičan projekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:09