LEGENDA IZBLIZA

Netflix producira biografsku dramsku seriju o životu i karijeri legende Formule 1 Ayrtona Senne

U serijalu će biti otkriveni nepoznati detalji iz života poznatog vozača koje je znala tek nekolicina bliskih osoba
Ayrton Senna
 Netflix screenshot

Brazilski filmski producent Fabijan Gullane uz odobrenje i potporu obitelji Senna radi na dramskoj seriji koja će detaljno opisati Ayrtonov život u moto-sportu, od dolaska u Englesku na prvu sezonu Formule Ford 1600, do kulminacije karijere koja naprasno završava njegovom pogibijom na VN San Marina 1994. godine.

"Vrlo je posebno što možemo najaviti da ćemo ispričati priču o velikanu s detaljima iz života s kojima je upoznata tek nekolicina ljudi koji su mu bili bliski", izjavila je sestra prerano preminulog vozača Viviane. “Obitelj Senna uključila se u ovaj projekt koji smatra potpuno jedinstvenim i bez presedana, te pritom nema nikog boljeg za partnera od Netflixa koji ima globalni doseg", dodala je.

“Senna je tip osobe koja nam treba. Mladić koji se borio za svoj san i suočio se s mnogim preprekama kako bi predstavljao naciju. Senna ujedinjuje Brazil ”, dodali su Fabiano i Caio Gullane.
Još nije poznato tko će u seriji glumiti Sennu, ali snimat će se i na engleskom i na brazilskom portugalskom. Bit će predstavljen i dom iz djetinjstva u Sao Paulu u kojem je Senna odrastao, a Premijera serije trebala bi biti održana 2022. godine.

Senna je osvojio britansko i europsko prvenstvo Formule Ford 2000 1982. godine prije nego što je napredovao do britanskog prvenstva Formule 3. Brazilac je debitirao u Formuli 1 1984. godine utrkujući se za Toleman Motorsport Team. Godine 1988. pridružio se momčadi Honde Marlboro McLaren i osigurao svoje prvo F1 svjetsko prvenstvo. Nastavio je osvajati prvenstva 1990. i 1991. godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. svibanj 2024 11:16