SVJETSKA PREMIJERA

Nešto drugačije iz Citroëna. C4 X s originalnim dizajnom, fastback za kojim se okreću glave

Dizajnom dominiraju elementi fastbacka, a zbog izduženog stražnjeg dijela dužina je narasla čak 24 centimetara i C4 X ima 460 cm

Citroen e-C4X

Na osnovi aktualnog C4, Citroën je napravio još jedan vrlo originalno dizajnirani automobil koji se ne uklapa u ni jednu postojeću klasu. Automobil s obilježjima SUV-a, crossovera i fastbacka predstavljen je danas.

image

Citroen e-C4X

Novi model zove se C4 X što jasno naglašuje srodnost s Citroënovim kompaktom, kao i unutrašnjost koja je praktično prenesena iz njega.

image

Citroen e-C4X

Vanjskim dizajnom najviše dominiraju elementi fastbacka, a zbog izduženog stražnjeg dijela dužina je narasla čak 24 centimetara i C4 X ima 460 cm. Međuosovinski razmak je identičan onom u C4 što znači da u unutrašnjosti nema više mjesta, no C4 je već sam po sebi vrlo prostran straga. Znatno je narastao prtljažnik u kojeg stane 510 litara (380 u klasičnom C4).

image

Citroen e-C4X

Francuzi ističu i veliku udobnost automobila zahvaljujući Advanced Comfort sjedalima i ovjesu. Ponuda motora je gotovo identična onoj u klasičnom C4. Osnova je benzinski Pure Tech 1.2 motor s tri cilindra i 102 KS koji dolazi uz ručni mjenjač sa šest brzina. Snažniji benzinski motor također jednakog broja cilindara i obujma ima 131 KS, a dolazi isključivo uz automatski s osam stupnjeva prijenosa.

image

Citroen e-C4X

Tu je i poznati 1,5-litreni dizel BlueHDi sa 131 KS koji se također nudi samo uz automatski mjenjač. Ovo je najbrži model u ponudi koji juri 206 km/h i do 100 km/h ubrza za 9,5 sekundi. Potrošnja po WLTP-u je 4,6 do 4,7 litara dok benzinske verzije troše oko litru više.

U ponudi će biti i električna verzija poznata iz drugih modela grupacije Stellantis i iz klasičnog C4. Ima bateriju kapaciteta 50 kWh, motor od 136 KS i doseg od 360 km. Do 100 km/h ubrza za 9,7 sekundi, a maksimalna brzina je 150 km/h. Najveća snaga punjenja je 100 kW.

image

Citroen e-C4X

Proizvodit će se u tvornici Stellantis Villaverde u Madridu, a cijene i datum početka prodaje nisu otkriveni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 23:07