iskreno priznanje

‘Napravo sam sve‘: Zašto je došao kraj The Grand Toura, Jeremy Clarkson otkriva sve razloge

Osjeća da električni automobili ne donose uzbuđenje kao njihovi prethodnici i da takvi automobili nisu za TV medije

The grand Tour

 Profimedia

Jeremy Clarkson, legenda i poznati voditelj The Grand Toura, nedavno je najavio kraj serije, naznačivši njezin završetak. U nedavnom intervjuu za The Times, Clarkson je otvoreno podijelio razloge koji su stajali iza te odluke.

image

Jeremy Clarkson

Profimedia

Clarkson ističe da su misije The Grand Toura izrazito zahtjevne fizički, posebice za njega koji se opisuje kao "nesposoban, debeo i star". Ističe da je izazov izvršavati zadatke poput kampiranja u pustinji Sahari kada niste u fizički vrhunskoj formi. Čak je dodao: "Ako ste Bear Grylls, možete se povući u hotel, ali u pustinji Sahari nema hotela."

No, fizički izazovi nisu jedini razlog za završetak serije. Clarkson naglašava da je emisija, osim zahtjevnosti, počela gubiti na privlačnosti. Koncept automobilske televizije postao mu je manje intrigantan.

"Vozio sam automobile više nego itko drugi na svijetu", dijeli Clarkson za The Times. "Napravili smo sve što se može s automobilom. Kad smo raspravljali o budućnosti, ljudi su jednostavno odustajali."

image

Jeremy Clarkson

/Profimedia

Clarkson smatra da koncept automobilske televizije gubi na svom šarmu. Osjeća da električni automobili ne donose uzbuđenje kao njihovi prethodnici te da format više odgovara pisanim medijima.

Iako je kraj The Grand Toura označio kraj jedne ere, Clarkson ne miruje. Trenutno vodi britansku verziju emisije Tko želi biti milijunaš?, a uskoro počinje snimanje četvrte sezone svoje emisije na Amazonu, Clarksonova farma.

Nadalje, uz vođenje emisija, Clarkson se bavi i poljoprivredom te pivarstvom, dok tjedno piše tri kolumne. S obzirom na sve obaveze, Clarkson ističe da ima dovoljno" na svom tanjuru", čak i bez The Grand Toura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 19:22