PRESTIGAO TESLU

Napokon strujaš po prihvatljivoj cijeni! Wuling Hong Guang Mini EV je hit koji stoji 4500 dolara

Iako je najpopularniji model za 4500 dolara, uz nadoplatu od oko 500 dolara može se dobiti model koji ima ugrađenu klimu
Hong Guang Mini EV
 SAIC Motor

Broj prodanih primjeraka jeftinog kineski električnog automobila s cijenom od, preračunato 4500 dolara, premašio je broj prodanih Tesla automobila u Kini, javlja BBC.

Taj se vrlo kompaktni automobil pokazao kao pravi mali hit i donio najpoznatijem Kineskom proizvođaču automobila, SAIC Motoru, veliki prihod. Hong Guang Mini EV sa značkom Wulinga u Kini, proizvodi se u suradnji s američkim proizvođačem automobila General Motorsom.

image
Hong Guang Mini EV
SAIC Motor

Samo u prošlom mjesecu broj prodanih automobila se udvostručio u usporedbi s brojem prodanih Tesla automobila. Iako je najpopularniji model za 4500 dolara, uz nadoplatu od oko 500 dolara može se dobiti model koji ima ugrađen sustav klimatizacije.

image
Hong Guang Mini EV
SAIC Motor

Prema riječima stručnjaka, iako kaska za Teslom u smislu dosega jer s jednim punjenjem prelazi tek 160 km (ali, sasvim dovoljno za grad), kvalitete i veličine, mali električni automobil to nadoknađuje na području cijene i svoje veličine. Zbog veličine automobil je moguće parkirati bilo gdje i praktičan je za velike i natrpane Kineske gradove.

image
Hong Guang Mini EV
SAIC Motor

Maleni električni EV prodao se u 25.778 komada samo u siječnju, dok se Tesla, za usporedbu, prodao u 13.843 komada. Iako je velika razlika u broju prodanih automobila, prodaja električnih automobila više klase je u velikom porastu u Kini, gdje je Tesla samo u prošloj godini povećala prodaju za duplo.

image
Hong Guang Mini EV
SAIC Motor

Dobar rezultat Tesle pripisuje se lokalnoj proizvodnji jer Tesla svoje automobile za Kinsko tržište proizvodi u Šangaju što znatno utječe na smanjenje cijene i zato se najpopularniji Tesla Model 3 može prodavati po relativno niskoj cijeni od 39.000 dolara. Zbog dobre prodaje u Kini moguće je da ćemo malog Hong Guanga vidjeti i u drugim krajevima svijeta pa tako i kod nas.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:40