svjetska premijera

Nakon potpuno električne verzije Mini pokazao dvije benzinske varijante od 156 i 204 KS

U Miniju jamče precizno upravljanje u kombinaciji sa snažnijim kočnicama za puno zabave u vožnji

Mini Cooper S

 Mini

Prošlo je nekoliko mjeseci otkako je najnovija generacija Mini Coopera predstavljena u potpuno električnom ruhu, a sada na radost ljubitelja Minija Coopera s klasičnim pogonom, Mini najavljuje varijante s unutarnjim izgaranjem. Automobil će se prodavati u Cooper C i Cooper S varijantama.

image

Mini Cooper S

Mini

Prošlo je točno 10 godina od dolaska na tržište prethodnog Mini Coopera F56, četvrte generacije britanskog gradskog zvrka koji je već dosegnuo naklade od stotina tisuća jedinica, zahvaljujući svojim vanjskim i unutarnjim linijama te detaljima koji evociraju original iz 1950-ih, koji su uspjeli osvojiti sve veću publiku, kao i zahvaljujući poznatom karting osjećaju u vožnji koji je ostao gotovo nepromijenjen.

image

Mini Cooper S

Mini

Po pitanju motorizacije tu su sada dokazani 1,5-litreni turbo 3-cilindrični B38 i 2.0 Turbo 4-cilindrični B48 benzinci, sa 156 KS i 230 Nm najvećeg okretnog momenta kod C varijante, te 204 KS i 300 Nm najvećeg okretnog momenta kod S verzije, koji zadovoljavaju najnovije europske propise protiv onečišćenja.

image

Mini Cooper S

Mini

Pogon je uvijek na prednje kotače, a Mini još nije otkrio informacije o mjenjaču, koji bi, međutim, trebao biti isključivo automatski, dokazani 7-stupanjska s dvije spojke kod slabijeg modela te 8-stupanjski kod S verzije. U Miniju jamče precizno upravljanje u kombinaciji sa snažnijim kočnicama.

image

Mini Cooper S

Mini

Vizualno, postoji vrlo malo toga po čemu bi se standardni Cooper i Cooper S razlikovali od novog Cooper EV modela. Najočitija promjena je ugradnja dvije nešto veće prednje rešetke. Istaknuta su ista prednja svjetla, s kružnim LED dnevnim svjetlima, dok se straga nalaze poznata nova trokutasta matrična stražnja svjetla.

BMW je opremio novi model obiljem sigurnosnih značajki koje uključuju radarski senzor sprijeda i 12 ultrazvučnih senzora.

image

Mini Cooper S

Mini

Vlasnike će također dočekati ugrađena navigacije s 3D vizualizacijom i naprednim proširenim pregledom. Također se nudi podrška za digitalni ključ putem Mini aplikacije za pametni telefon.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:50