TEHNIČKI BLIZANAC

Nakon desetljeća pauze Mitsubishi vraća Colt u tijelu Renaulta Clija s hibridbnim pogonom

Tehničke specifikacije također ostaju misterij, ali Mitsubishi nam kaže da će najnoviji Colt koristiti platformu CMF-B

Mitsubishi Colt

 Mitsubishi

Colt je ime koje Mitsubishi nije dugo koristio, no sljedeće godine će "skinuti prašinu" s naziva nakon što je bio neaktivan gotovo desetljeće. Gradsi auto se vraća u Europu upravo u vrijeme proslave 60. godišnjice izvornog Colta 600 koji je predstavljen davne 1962. godine.

Najava dolazi zajedno sa zamračenom fotografijom koja daje nejasnu ideju o izgledu automobila. Tehničke specifikacije također ostaju misterij, ali Mitsubishi nam kaže da će najnoviji Colt koristiti platformu CMF-B. To znači da će novi supermini biti mehanički srodan Renaultu Cliju te, u manjoj mjeri, Daciji Sandero.

image

Renault Clio

Renault

Kao i kod tih modela, novi Colt imat će "skrivene" ručke stražnjih vrata postavljene blizu C-stupa. Značka "Hybrid EV" na prednjim vratima otkriva elektrificirani pogonski sklop, a vjerojatno je riječ o istoj postavci koju koristi Clio E-Tech Hybrid, kombinirajući 1,6-litreni benzinski motor s električnim motorom za kombiniranu snagu od 140 KS. Možemo očekivati i automatski mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9,9 sekundi na putu do najveće brzine od 180 km/h.

U osnovi, Colt će za Mitsubishi biti ono što je Clio za Renault, a sličnu priču imamo i s nedavno najavljenim ASX-om i Renaultovim Capturom. Oba Mitsubishijeva modela neće samo koristiti Renaultove platforme, već će ih također Renault proizvoditi za Europu. Mali crossover prvi će se pojaviti početkom sljedeće godine, a Colt će stići na jesen 2023.

image

Nissan Micra 1.5 dCi 2017.

Marin Tomas

Budući da smo spomenuli i Micru, njezina je zamjena najavljena kao isključivo električni automobil. Renault će također konstruirati i proizvoditi ovaj automobil, vjerojatno kao Nissanovu verziju još jedne "uskrsnute" pločice - Renault 5. S njom će doći i Alpine izvedba, pa je dovoljno reći da savez Renault-Nissan-Mitsubishi radi na mnogo toga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 20:24