ISTRAŽIVANJE

Najuglađeniji su na cesti: Prema istraživanju, djeca će najlakše zaspati u ovom tipu automobila

Više od trećine roditelja (34 posto) reklo je da smatra da je glatka vožnja najvažniji čimbenik koji će pomoći djetetu da zaspi

Dijete spava u automobilu

 Profimedia

U istraživanju provedenom na 2000 britanskih roditelja s bebama i malom djecom, 56 posto onih s elektrificiranim vozilom reklo je da je njihovo dijete jednako lako ili lakše zaspalo u usporedbi s benzinskim i dizelskim modelima.

Prema najnovijem istraživanju Citroëna, samo 11,9 posto ih je reklo da im elektrificirano vozilo otežava pri djetetovom snu. U međuvremenu, 15,8 posto nije bilo sigurno. Gotovo polovica (44 posto) svih ispitanih roditelja izjavilo je da su svoje dijete odveli na kratko putovanje automobilom posebno kako bi mu pomogli da zaspi.

Istraživanje je također naglasilo koliko učinkovito korištenje automobila može biti da pomogne djeci da drijemaju, a podaci pokazuju da je djetetu u prosjeku potrebno 16,5 minuta da zaspi u autu, a 96 posto roditelja kaže da njihovo dijete obično zaspi za 30 minuta ili manje.

image

Djeca spavaju u automobilu

Profimedia

Glavni čimbenici za koje su roditelji smatrali da su najkorisniji u pomaganju bebama i maloj djeci da zaspu na putovanju automobilom, bili su nježni pokreti vozila na cesti (46 posto), ugodna temperatura u automobilu (41 posto) i udobna autosjedalica (40 posto).

Više od trećine roditelja (34 posto) reklo je da smatra da je glatka vožnja najvažniji čimbenik koji će pomoći djetetu da zaspi. Eurig Druce, izvršni direktor Citroëna UK, rekao je: "Za mlade roditelje uspavati bebu često je izazov. "Odvesti dijete na kratku vožnju automobilom je isprobana metoda za mnoge roditelje, a naše istraživanje pokazuje da može pomoći mlađoj djeci da zaspu brže nego kod kuće".

"Uglađena i tiha vožnja električnih vozila stvara još umirujuće okruženje za djecu i roditelje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:33