AKTUALNO

NAJSNAŽNIJI FORD EDGE DOSAD: ST verzija od 335 KS premijeru ima u Detroitu!

Edge ST je dobio novi ovjes, bolji odaziv na gas i bolji zvuk iz dvostrukih nastavaka ispušnog sustava. Za odličan vizualni dojam brinu se 21-inčni kotači i zaštitna plava boja karoserije.

Ford nam je prije nekoliko dana objavom slike "STay tuned" zagolicao maštu, budući da su time dali do znanja da će uskoro predstaviti model sa ST oznakom. A sada su objavljeni i detalji: riječ je o Fordu Edge ST. Dakle, nastavlja se globalni trend stavljanja sportskih oznaka na velike SUV modele.

Foto: Ford

Ispod poklopca se skriva 2,7-litreni twin-turbo V6 motor viđen u modelu Edge Sport, ali ovaj put napucan na 335 KS. Dakle, prema snazi je bliži Focusu RS nego Focusu ST. Snaga se prenosi putem 8-stupanjskog automatskog mjenjača (koji predstavlja jedinu opciju) putem pogona na sve kotače. Riječ je o najsnažnijem motoru ikad postavljenom u Edge. Iako još nisu objavljene brojke, sigurno je kako će ubrzavati brže od verzije Sport koja stotku hvata za 5,7 sekundi, dok četvrtinu milje prolazi u 14,3 sekunde (iako sumnjamo da će itko s ovim modelom na utrke ubrzanja...).

Edge ST je dobio novi ovjes, bolji odaziv na gas i bolji zvuk iz dvostrukih nastavaka ispušnog sustava. Za odličan vizualni dojam brinu se 21-inčni kotači i zaštitna plava boja karoserije, a većina kromiranih dijelova zamijenjena je crnim elementima čime je Edge dobio na agresivnosti. Premijeru za javnost imat će već idući tjedan na Salonu automobila u Detroitu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:40