DRUGI IZBOR

Na ceste stiže novih 20 presretača vrijednih više od 10 milijuna kuna, ali to neće biti Audi A4

Već po objavljenim propozicijama jasno je da izbor neće pasti na dosad prilično zastupljeni Audi A4

Policija provodi akciju nadzora brzine na autocesti A1

 Niksa Stipaničev/CROPIX

MUP je krenuo u nabavu 20 novih presretača koji bi se na našim cestama trebali pojaviti u sljedećih godinu dana. Procijenjena vrijednost posla iznosi 10,56 milijuna kuna (plus PDV), a prema specifikacijama auti trebaju imati najmanje 200 kW, pogon na sve kotače i automatski mjenjač.

Pritom se traže isključivo dizelaši, maksimalne brzine 250 km/h i sposobni stotku uhvatiti za najviše šest sekundi. Tražena dužina vozila iznosi najmanje 4700 mm, međuosovinski razmak 2850 mm, visina vozila 1450 mm, a zapremnina prtljažnika 480 litara.

image

Policija provodi akciju nadzora brzine na autocesti A1

Niksa Stipaničev/CROPIX

Već po objavljenim propozicijama jasno je da izbor neće pasti na dosad prilično zastupljeni Audi A4, kojemu ne pomaže niti što u top izvedbi 50 TDI quattro raspolaže s moćnih 210 kW (286 KS) te stotku hvata za kratke 5,2 sekunde.

Problem je što ima za 3 cm prekratki osovinski razmak i prtljažnik od 460 litara, manji 20 litara od traženog pa uskoro neće biti straha kad se u retrovizoru na autocesti ukaže limuzina iz Ingolstadta.

Sva je prilika da policija cilja BMW 330d xDrive, čija tehnička specifikacija savršeno odgovara traženom. Osim što dizelaš snagom od 210 kW zadovoljava propisano, prtljažnik mu ima u litru potrebnih 480 litara, a međuosovinski razmak mu je milimetar duži od minimalno traženih 285 cm.

image

Policija presretači (ilustracija)

Željko Puhovski/Cropix

Potencijalni problem može se pojaviti ako se 9. rujna prilikom otvaranja ponuda pokaže da bavarska jurilica jedina zadovoljava baš sve traženo u Javnom pozivu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 00:10