POZIV U SERVIS

Mogući problemi s kočenjem! Mercedes opozvao milijun SUV modela diljem svijeta

Mercedes kaže da je identificirao potencijalni problem s kočnicama u spornim vozilima i odmah povlači 994.407 automobila

Mercedes-Benz M-Klasa

 Mercedes-Benz

Mercedes povlači blizu milijun automobila diljem svijeta, od kojih su neki stari gotovo 20 godina, kako bi riješio potencijalni mogući problem kod kočenja. Pogođeni modeli su SUV-ovi M-Klase i GL-Klase, te jednovolumen R-Klase, koji se je proizvodio između 2004. i 2015. godine.

image

Mercedes-Benz R-Klasa

Mercedes-Benz

Mercedes kaže da je identificirao potencijalni problem s pojačivačima kočnica koji su ugrađeni u ta vozila i odmah povlači čak 994.407 SUV modela. Ako priča zvuči poznato, to je zato što smo u svibnju pisali o 320.000 povučenih SUV-ova u Sjevernoj Americi zbog istog problema. Sada je opoziv postao globalan.

Problem se odnosi na "rukav" koji okružuje pojačivač kočnice, koji može prikuplja vlagu, a na kraju, prisutnost te vlage može korodirati pojačivač kočnice. To može dovesti do dužeg zaustavnog puta ili, u ekstremnim slučajevima, gubitka snage kočenja.

image

Mercedes Benz

Mercedes-Benz

“Moglo bi biti moguće da posebno jak ili nagli manevar kočenja prouzrokuje mehaničko oštećenje pojačivača kočnice”, rekli su iz Mercedes u priopćenju. Iako parkirna kočnica radi s mehaničkim, a ne hidrauličkim komponentama i na nju ne utječe problem, zaustavljanje SUV-a teškog više od dvije tone moglo bi dodatno naglasiti problem.

“U ovako vrlo rijetkom slučaju ne bi bilo moguće usporiti vozilo preko kočnice. Time bi se povećao rizik od sudara ili ozljeda", dodaju iz Mercedesa, objašnjavajući da će se vozila u zastupništvima besplatno pregledati po pitanju mogućih znakova korozije i zamijeniti sve neispravne komponente.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:11