AKTUALNO

Mercedesova ‘Car-To-X‘ tehnologija upozorava vozače na rupe i neravnine na cesti!

Tehnologiju će koristiti najnovija C-klasa, S-klasa i EQS koji je ovaj tjedan stigao u Hrvatsku!
Mercedes ‘Car-to-X Communication‘ sustav
 YouTube Screenshot

Mercedes-Benz je nedavno predstavio svoju najnoviji tehnologiju ‘Car-To-X‘ koja će vozače upozoravati na neravnine i rupe na cesti. Tehnologiju će koristiti najnovija C-klasa, S-klasa i EQS koji je ovaj tjedan stigao u Hrvatsku!

Nakon što je aktivirana, usluga ‘Car-To-X Communication‘ će u Mercedesov ‘Cloud‘ slati podatke u stvarnom vremenu putem automobilove mobilne mreže. Nakon toga će iste informacije dobiti drugi Mercedesovi modeli u tom području, a rupe i ležeći policajci prikazat će se s ikonama na navigacijskom zaslonu, te će sve biti popraćeno zvučnim znakom upozorenja 10 sekundi prije nego što automobil dođe do rupe ili neravnine na cesti.

image
Mercedes ‘Car-to-X Communication‘ tehnologija
Mercedes-Benz

Mercedesovi osobni automobili koji su proizvedeni od 2016. godine mogu primati informacije i upozorenja, sve dok vozač ima ‘Mercedes me‘ račun i aktiviranu ‘Car-to-X‘ uslugu. Ti automobili će dobivati upozorenje ‘Prometni događaj ispred‘, dok će navedeni novi modeli upozorenje projicirati na navigacijskom zaslonu. Usluga će biti dostupna na svjetskom tržištu na ukupno 36 jezika.

image
Mercedes ‘Car-to-X Communication‘ sustav
YouTube Screenshot

Osim detektiranja neravnina na cesti, ‘Car-to-X‘ ima i drugu funkciju koja se zove ‘Pomoć pri bočnom vjetru‘. Naime, ovaj sustav aktivirat će se u slučaju jakog bočnog vjetra i pomoći vozaču s ciljanim kočenjem i upravljanjem. Uz to, ostali vozači Mercedesa u tom području dobit će obavijest preko Mercedesovog ‘Clouda‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 16:43