slušaju želje kupaca

Mercedes priznao poraz? Navodno će novi CLE63 AMG model ipak doći s V8 motorom umjesto 4-cilindraša

Izvješće navodi slabu prodaju hibridnog AMG C63 modela s benzincem od četiri cilindra kao razlog za promjenu

Mercedes-AMG ilustracija

 Mercedes

Vrhunski Mercedes-AMG CLE63 tek što nije stigao. Dosad se vjerovalo da će imati isti izuzetno snažnom hibridno pogon od 680 KS i 1020 Nm koje ispucava nestvarno snažan model C63.

Međutim, za takav AMG model s četiri cilindra kupci su ostali prilično nezainteresirani, a nije pomogla ni ogromna količina nove tehnologije koja je ugrađena u automobil kako bi ga učinila još zabavnijim u vožnji, pa Nijemci očigledno ne žele ponoviti istu grešku. To znači da će umjesto 4 cilindra u CLE63 model stići V8 stroj, piše Autocar.

image

Mercedes-AMG CLE53, ilustracija

Mercedes

Citirajući "visoke dužnosnike" Mercedesa, izvješće tvrdi da će CLE63 koristiti poznati 4,0-litreni V8 s dva turba i mild hibridnom tehnologijom, koji razvija do 600 KS. Ako je tako, imat će gotovo 100 KS manje nego što je prvotno planirano. Nije jasno razmatra li se plug-in hibridni pogonski sklop, ali na špijunskim fotkama maskiranih prototipova može se razaznati poklopac priključka za punjenje.

image

Mercedes-AMG CLE53, ilustracija

Mercedes

Takav prelazak na V8 pogon prema Autocaru mogao bi predstavljati kasnu razvojnu odluka kao odgovor na kritike javnosti zbog četiri cilindra, doduše visoke izlazne snage u C63 AMG modelu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:59