AKTUALNO

Mercedes konačno najavio datum premijere novog C63: E Performance hibrid stiže 21. rujna

Video teaser koji je objavljen na Instagramu prikazuje srebrni C63 iz različitih kutova, otkrivajući nekoliko detalja dizajna

Mercedes AMG C63 E Performance

 Facebook Screenshot

Mercedes-AMG je konačno najavio debi novog C63 koji će stići 21. rujna. Suparnik M3 mijenja V8 iz prethodne generacije za snažniju plug-in hibridnu postavu i dobiva nadimak E Performance.

Video teaser koji je objavljen na Instagramu prikazuje srebrni C63 iz različitih kutova, otkrivajući nekoliko detalja dizajna uključujući bočne škrge, LED rasvjetne jedinice, aluminijske naplatke u stilu AMG-a i stražnji spojler od karbonskih vlakana.

Istina je da smo već vidjeli većinu agresivnog bodykita C63, jer je AMG prije nekoliko mjeseci u Goodwoodu izložio lagano kamuflirani prototip. Taj je bio zamotan u posebnu livreju koja je malo skrivala dizajn limuzine usmjerene na performanse, uključujući dodatne dijelove iz Affalterbacha.

U usporedbi s manje snažnim Mercedesom AMG C43 4Matic, C63 dobiva malo više sportske usisnike prednjeg branike, jedinstvene bočne škrge s natpisom "turbo", istaknutiji stražnji spojler i veće četverostruke ispušne cijevi u obliku pravokutnika. Perjanica performansi asortimana C-klase bit će dostupna u limuzinskoj i karavan izvedbi.

image

Mercedes AMG C63 E Performance

Mercedes AMG

Ipak, važnije promjene skrivene su ispod karoserije. Potvrđeno je da će novi C63 biti opremljen plug-in hibridnim pogonskim sklopom koji će proizvoditi kombiniranih 670 KS (500 kW) i 750 Nm okretnog momenta, što je puno više od 510 KS (380 kW) svog prethodnika s twin-turbo V8 pogonom.

Ove vodeće brojke u klasi bit će postignute zahvaljujući 2,0-litrenom četverocilindričnom motoru s 48V blagim hibridnim sustavom i električnim turbo motorom koji proizvodi 470 KS (350 kW), plus stražnji električni motor koji pridonosi još 201 KS (150 kW) na stražnje kotače.

image

Mercedes AMG C63 E Performance

Mercedes AMG

Model će se standardno isporučivati ​​sa sustavom pogona na sva četiri kotača 4Matic+ koji je pogodan za driftanje i automatskim mjenjačem s devet stupnjeva prijenosa. 21. rujna ćemo saznati još više o novom C63 E Performanceu, uključujući dugo očekivane brojke performansi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 13:13