TUNING

Mansory predstavio Venatus, ograničenu seriju Lamborghinija Urusa s okruglih 900 KS!

To je više od standardnih 648 KS i 850 Nm okretnog momenta, te više od prethodne Mansoryjeve verzije Urusa od 820 KS

Mansory Venatus Evo S

 Mansory

Mansory se vratio s još jednim modificiranim Urusom, ali je ovaj malo posebniji od prijašnjih projekata. Venatus Evo S mijenja Lamborghini Urus uz značajnu vizualnu preobrazbu i značajno povećanje snage.

image

Mansory Venatus Evo S

Mansory

Ograničeno izdanje Venatus Evo S nekako pridonosi agresivnosti viđenoj u prošlim verzijama Venatusa. Ovaj novi izgleda prilično slično Mansory Urusu s kraja prošle godine, ali novi Evo S ima nekoliko jedinstvenih stilskih detalja. Sprijeda SUV dobiva izraženiji prednji razdjelnik koji strši s njegove uglate prednje strane, a koji također ima dodatni detalj na krajnjem krilu.

image

Mansory Venatus Evo S

Mansory

Mansory je također preuredio otvore na prednjim blatobranima, dodao više stila na bočne pragove, te dotjerao stražnje krilo i krovni spojler. To je suptilna nadogradnja u odnosu na posljednju verziju, ali je zato tu značajno povećanje performansi. Izgled upotpunjuje posebna crno-bijela dvobojna vanjska boja, oko kojeg su, očekivano, mišljenja podijeljena.

image

Mansory Venatus Evo S

Mansory

Mansory ne navodi pojedinosti o promjenama koje je napravio na SUV-ovom 4,0-litrenom V8 s dva turba, ali tuner kaže da modificirani Urus proizvodi 900 KS i 1100 Nm okretnog momenta. To je više od standardnih 648 KS (477 kW) i 850 Nm okretnog momenta, te više od prethodne Mansoryjeve verzije Urusa od 820 KS (603 kW).

Laganim 24-inim naplatcima smanjena je težina. SUV može dohvatiti 100 km/h za 2,9 sekundi, a najveća brzina povećana je s 305 km/h na 323 km/h. Objavljena je samo jedna fotografija unutrašnjosti, a ona je divlja koliko biste očekivali od Mansoryja. Kabina je završena žarko žutom bojom s bijelim akcentima, što je u kontrastu s crnom oblogom na sredini.

image

Mansory Venatus Evo S

Mansory

Mansory navodi da je ovo model ograničene serije, te da će samo 10 primjeraka biti proizvedeno. To je korak više u stilu i performansama u odnosu na njegov drugi model Venatus, iako su oba prilično divlja projekta već ludog Lamborghinijevog SUV-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 18:01