Puno prostora

Mali su ali imaju mjesta za prtljagu obitelji: Top 6 poželjnih modela s velikim prtljažnicima

Ako vam je budžet mali, ili ne volite velike aute, na ovom popisu ćemo vam pokazati koji su mali automobili s većim prtljažnicima zanimljiviji i zašto

Mali automobili s velikim prtljažnikom

Veliki unutarnji prostor ključni je aspekt za mnoge ljude pri kupnji novog vozila. Bez obzira na kategoriju, uvijek volimo imati mjesta za pohranu sve svoje prtljage.

Ako vam je budžet mal, ili ne volite velike modele, na ovom popisu ćemo vam pokazati koji su mali automobili s više prtljažnika zanimljiviji i zašto.

1. Ford Puma

image

Ford Puma

Ford

Među malim automobilima s velikim prtljažnicima, Ford Puma je s 456 litara jedna od najistaknutijih. Čak je i iznad nekoliko modela u C segmentu, budući da u njegove kompaktne dimenzije, koje dosežu otprilike 4,20 metara duljine i 1,80 metara širine, stane štošta.

2. Škoda Fabia

image

Škoda Fabia

Škoda

Škoda Fabia je malo vozilo s možda najvećim prtljažnikom u segmentu. Ima kapacitet od gotovo 360 litara, u doista kompaktnim mjerama koje ga čine savršenim suputnikom za svakodnevno korištenje u gradu, ali i na međugradskim putovanjima.

3. Volkswagen T-Cross

image

Volkswagen T-Cross

Volkswagen AG

Crossover namijenjen prometu uglavnom u gradu. Riječ je o Volkswagen T-Crossu, modelu dimenzija potpuno istih kao češki koji smo vam već pokazali, ukupne dužine 4,11 m. I pored toga uspijeva stvoriti prostor u prtljažniku od ni više ni manje nego 385 litara.

4. Suzuki Swift

image

Suzuki Swift

Suzuki

Suzuki Swift Sport jedan je od najzabavnijih i najsportskijih automobila u B segmentu. I to ne zbog svoje snage, koja je ipak ograničena na "samo" 129 KS, već i zbog svog velikog prtljažnika, s kapacitetom od 265 litara. Za automobil dugačak samo 3,84 metra, to je impresivna brojka.

5. Seat Ibiza

image

Seat Ibiza

SEAT

Seat Ibiza jedna je sjajnih referenci u kategoriji koja nas zanima u ovoj ljestvici. Ali nije to samo zbog njegovog velikog prtljažnika, ili njegove dobre iskorištenosti kabine u smislu prostora. Također je ključan zbog dinamičnog ponašanja ili niske potrošnje njegovih motora. Kapacitet prtljažnika iznosi 355 litara, što je samo 3 litre ispod Fabije.

6. Honda Civic

image

Honda Civic

Honda

Popis završavamo s Hondom Civic, najdužim modelom na cijeloj ljestvici, ali koji, uostalom, spada u C segment. Odnosno, u kategoriju kompaktnih vozila. Dugačak je 4,55 m, a ujedno je i najskuplji u cijeloj usporedbi. No izuzetan je zahvaljujući prtljažniku od 410 litara. Ali također i za dinamično ponašanje, tehnologiju, kvalitetu proizvodnje i učinkovitost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 05:41