ZAPLJENA MJESECA

Kriminalci sve maštovitiji: Policija u skupom Bentleyu otkrila 161 kg amfetamina i 60 kg koke

Nakon pretresa, policija je sastavila automobil bez droge vrijedne 100 milijuna dolara i dopustila da se isporuči kao mamac

Otkrivena droga

 Policija NSW

Ranije ovog mjeseca, australska policija presrela je transportni kontejner u kojem je bio neočekivani dostavljač droge: skupocjeni Bentley S2 iz 1960. sa 100 milijuna dolara vrijednosti narkotika u njemu.

Trgovina drogom u Australiji posebno je neobična. Zbog svog učinkovitog položaja velikog otoka usred Tihog i Indijskog oceana, krijumčarenje je izazovno, s nekoliko izlaza ili ulaza. Vrijednost droga poput metamfetamina i kokaina na ulici zato je prenapuhana u odnosu na Sjedinjene Države ili Europu, s razmjernim porastom neobičnih metoda krijumčarenja.

image

Pretres automobila

NSW Police Force

Prema policiji Novog južnog Velsa, presreli su kontejner djelujući na temelju obavještajnih podataka i on je prošao rendgensko snimanje i pregled, koji je identificirao anomalije unutar vozila.

Daljnji pregledi Bentleya otkrili su veliku količinu metilamfetamina skrivenog iza svjetala vozila u karoseriji", izjavili su iz policije. To ih je navelo da dodatno rastave automobil, nakon čega su pronašli još 161 kilogram metamfetamina i 60 kilograma kokaina. Prema fotografijama, droga je vjerojatno bila sakrivena u unutarnjim stranicama blatobrana.

image

Pretres automobila

NSW Police Force

Nakon pretresa automobila, policija je sastavila automobil i bez droge dopustila da se isporuči do novog vlasnika, koristeći ga kao mamac. Nakon toga pretresen je dom a Bentley je zaplijenjen, uz još jedan Ford Focus.

image

Pronađena droga

NSW Police Force

Tom prilikom dva su muškarca uhićena, privedena bez jamčevine i optužena za kaznena dijela krijumčarenja droge. Sudbina Bentleyja S2 je nejasna. Nadamo se da će pronaći bolji dom nakon svega ovog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:29