SLUŽBENO

Još jedan teaser BMW-a M3 Touringa: Poznati datum i mjesto održavanja svjetske premijere

Na skorašnjem Goodwood Festival brzine BMW će proslaviti 50 godina M odjela

BMW M

Najvažniji novi automobil M odjela BMW-a premijerno će biti predstavljen na Goodwoodu i to M3 Touring kojem će se pridružiti i M3 Touring MotoGP Safety Car.

BMW će predstaviti taj dugo očekivani model u četvrtak, 23. lipnja u 11:00 sati po našem vremenu tijekom manifestacije.

Također će biti predstavljen i M3 Touring opremljen raznim M Performance dijelovima. Nadalje, M fešta će obilovati brojnim drugim M modelima: stiže i novi M4 CSL, a u Goodwood's Central Feature prostoru BMW će prikazati brojne M modele iz prošlosti, sadašnjosti, ali i za budućnost.

image

BMW M

Među prikazanim vozilima bit će legendarni 3.0 CSL, M1 Procar iz 1970-ih, WTCC Serija 3 E90, BMW V12 LMR koji je osvojio Le Mans iz 1999. i potpuno novi BMW M LMDh trkač.

Usto: stiže i Brabham BT52 iz 1983. koji će voziti Pedro Piquet, sin trostrukog F1 svjetskog prvaka Nelsona Piqueta, BMW V12 LMR vozit će Steve Soper i bivši izvršni direktor BMW M Markus Flasch. Modeli poput 635CSi i Z4 GTR također će voziti poznatom cestom preko zelenih brežuljaka imanja.

image

BMW M

Izložba će uključivati i modele poput E30 M3, E46 M3 CSL, M5 CS, M4 GT3, M850i ​​Cabrio i novi i4 M50.

Njemački proizvođač automobila također će pokazati i konceptni XM.

Proslava će uključiti i predstavljanje napora BMW-a u pogledu održivosti te će biti pokazani novi modeli i7 kao i iX1, a BMW iX M60 će također biti prikazan na događaju i dostupan sudionicima za probne vožnje, uz i4 i iX3.

image

BMW M

“Ne postoji bolje mjesto za proslavu naše 50. godišnjice nego među našim obožavateljima na ovogodišnjem Goodwood festivalu brzine, okruženi kultnim automobilima koji su učvrstili našu poziciju u povijesti motosporta,” rekao je izvršni direktor BMW-a M Frank van Meel. “Ali također ćemo provesti svoje vrijeme na svjetski poznatom događaju gledajući u budućnost, uz izbor uzbudljivih novih modela iz naše inovativne elektrificirane linije i globalnu premijeru željno iščekivanog prvog BMW-a M3 Touring .”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:18