OD PRVOG VLASNIKA

Japanski kultni sportaš sve vrjedniji: Acura NSX iz 1999. prodana za nevjerojatnih 277.000 $

Duhamel, koji je do jučer bio vlasnik, vozio je specijalni NSX manje od 12.000 milja tijekom posljednjih 20 godina
Acura NSX
 Bring A Trailer

Još jedan rekord, za jedan čuveni japanski moderni klasik - Acuru (Hondu) NSX i to Zanardi Edition iz 1999. godine. Najveća ponuda na aukcijskoj stranici Bring A Trailer na koncu je iznosila 277.017 dolara!

image
Acura NSX
Bring A Trailer

Ovaj je NSX posljednji izrađeni od 51 primjerka Zanardi Edition izrađenih samo za američko tržište, koji je život započeo tako da ga je Honda poklonila AMA Superbike prvaku Miguelu Duhamelu nakon što je pobijedio na AMA Superbike i 600 Supersport utrkama na sezonskom otvaranju Daytona 200 sa slomljenom nogom.

image
Acura NSX
Bring A Trailer

Duhamel, koji je do jučer bio vlasnik, vozio je specijalni NSX manje od 12.000 milja tijekom posljednjih 20 godina i održavao ga u tvorničkom stanju, što je vjeruje se i dovelo do tako visoke cijene u nadmetanju na dražbi. Limitirana verzija prodanog NSX-a dovršen je u posebnoj Formula crvenoj boji s crnom unutrašnjošću i s fiksnim krovom umjesto Targa varijante s uklonjivim dijelom što je bio standard. Ta činjenica kao i olakšani dijelovi poput stražnjeg spojlera i ultralakih BBS naplataka kumovali su 67,5 kg manjom masom od standardnog NSX-a.

image
Acura NSX
Bring A Trailer

Pogonski 3,2-litreni V6 VTEC stroj od 294 KS i 304 Nm uparen je s jednom od najboljih 6-stupanjskih ručnih mjenjača ikad, a tu je i tvornički ugrađeni diferencijal s ograničenim proklizavanjem. Ova Acura NSX Zanardi Edition nova je 1999. godine koštala je 84.745 solara prema izvornom računu.
Cijene modernih klasičnih JDM sportski automobila tijekom godina neprestano rastu, što nam daje priličan broj iznenađujućih rezultata poput ovog.

image
Acura NSX
Bring A Trailer

Kažu da automobil vrijedi točno ono što je netko spreman platiti za njega i tu nema argumenata, pogotovo ako ste željeli savršeno očuvani primjerak NSX-a po američkim specifikacijama. Ipak, očekivali smo da će najskuplji NSX biti Type-R, ali, zasad to nije slučaj...

image
Acura NSX
Bring A Trailer
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:46