VIJESTI IZ ITALIJE

Iako je fokus na SUV-ovima i Alfa Romeo Giulia dolazi u novoj generaciji, ali - samo na struju!

Jean-Philippe Imparato je za Automotive News Europe izjavio kako se već radi na sljedećoj generaciji konkurenta BMW-ovoj Seriji 3

2022. Alfa Romeo Giulia

 Alfa Romeo

Alfa Romeo je nedavno objavio kako u budućnosti planira proširiti svoj asortiman SUV-ovima. Tonale se već pridružio Stelviu, koji će u bliskoj budućnosti dobiti facelift u sredini svog ciklusa, a najavljen je i početni crossover za kojeg se vjeruje da će se zvati Brennero i stići 2024. godine.

Ponuda će biti dodatno proširena 2026. ili 2027. s velikim električnim SUV-om koji će se smjestiti iznad Stelvija.

image

2022. Alfa Romeo Giulia i Stelvio

Alfa Romeo

No, što će biti s Giuliom? Ljubiteljima talijanske marke bit će drago čuti da ona neće napustiti limuzinu. Izvršni direktor Alfa Romea Jean-Philippe Imparato je za Automotive News Europe izjavio kako se već radi na sljedećoj generaciji konkurenta BMW-ovoj Seriji 3. "Ne napuštamo Giuliu. Postojat će buduća Giulia, i to će biti isključivo električni model".

image

2022. Alfa Romeo Giulia i Stelvio

Alfa Romeo

I dok je sigurno da Giulia ostaje, pitanje je vremena kad će njezini motori s unutarnjim izgaranjem postati stvar prošlosti. S obzirom da je proizvođač najavio da će od 2027. u ponudi imati samo električna vozila, jednostavno nema vremena da prekrasna limuzina dobije model sljedeće generacije s unutarnjim izgaranjem.

Špijunske fotografije otkrile su da je redizajn Giulie na putu - ona bi se na tržištu trebala pojaviti sljedeće godine. Zatim će tu ostati još nekoliko godina, prije nego što Alfa Romeo odustane od benzinskih i dizelskih motora.

image

2022. Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo

Zatim, je tu i pitanje Giuliette. Na pitanje hoće li se Giulietta vratiti u nekom obliku, Alfin šef je rekao da je "kompaktni crossover Tonale učinkovito zauzeto svoje mjesto". Dosadašnji dugovječni kompaktni model bio je dobar samo za Europljane, a njegova SUV zamjena zamišljena je da ide i "preko oceana" kako bi se bolje uklopila s planovima širenja tvrtke.

image

2022. Alfa Romeo Giulia

Alfa Romeo

Imparato je prethodno priznao da postoje i planovi za jednokratne i rijetke sportske automobile, nagovještavajući da će neki od njih dobiti inspiraciju iz Duetta i Tipa 33. Međutim, ti planovi su trenutno u pričuvi budući da je proizvođač otvoreno rekao da "zna da se može više zaraditi s terencima". Iz tog razloga, Alfa Romeo će ih imati četiri do 2027. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:03