FOTO, VIDEO

Hyundai N obitelj se širi: ovo je novi i20 N sa 204 KS koji je inspiriran WRC bolidom!

Sprint do stotke traje 6,7 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 230 km/h! Dolazak na tržište očekuje se u proljeće 2021. godine
i20 N
 Hyundai

Nakon što su početkom mjeseca u Hyundaiju objavili prvi teaser, znali smo da i20 N stiže vrlo brzo, a sada su poznati i svi detalji paprene jurilice s kojom Hyundai širi N obitelj modela. Kao što možete vidjeti sa prvih slika, automobil je inspiriran izgledom Hyundaijevog WRC bolida.

image
i20 N
Hyundai

Krenimo od najvažnije stvari - pogona. Ispod poklopca se nalazi 1,6-litreni GDi motor snage 204 KS uz 275 Nm okretnog momenta. Uparen je sa ručnim mjenjačem što je bio logičan potez, a uz masu od tek 1190 kg ubrzanje do stotke iznosi solidnih 6,7 sekundi.

image
i20 N
Hyundai

Maksimalna brzina pritom je 230 km/h, što je također respektabilno. Naravno, za potpunu uživanciju tu je i "špera" kao i launch control za ekspresno ispaljivanje iz mjesta.

U odnosu na standardni i20 promjene su velike. N izvedba tako ima proširene blatobrane, masivne odbojnike sa usisnicima kao i masivni spojler na stražnjem kraju. U unutrašnjosti se ističu sportska sjedala sa N oznakama, dok je ispred vozača digitalni kokpit (zanimljivo da sada i20 pruža moderniji nastup od primjerice modela i30 N koji ima klasične analogne instrumente).

image
i20 N
Hyundai

Središnjim dijelom dominira 10,25-inčni zaslon osjetljiv na dodir na kojem će vozač moći pratiti različite parametre vožnje uz pomoć "Performance" sustava. A vozaču uz to na raspolaganju stoji i nekoliko različitih postavka, odnosno načina vožnje: Normal, Eco, Sport, N i N "Custom" u kojem vozač sam namješta sve parametre. Baš kao i kod modela i30 N, posebno N načinu vožnje moguće je pristupiti pritiskom svjetlo plavog N prekidača na upravljaču. A upravo je u svjetlo plavoj "Performance Blue" boji i predstavljen, dok su na raspolaganju kupcima još i 5 dodatnih boja. Cijene još nisu poznate, no poznato je da će ovaj papreni jurišnik na prometnice stići na proljeće 2021. godine. Jedva ga čekamo isprobati!

image
i20 N
Hyundai
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 18:59