REDIZAJN

HRVATI U EKSTAZI! POBOLJŠANI VW PASSAT STIGAO U DOMAĆE SALONE Cijene kreću od 217 tisuća kuna za model s 1.5 TSI motorom i paketom opreme Business

 
 Fran Kurelac

Jučer je u Novim dvorima Jelačićevim u Zaprešiću održana domaće prezentacija novog Volkswagena Passata koja je označila početak prodaje na našem tržištu. Model koji je globalno prodan u više od 30 milijuna primjeraka, a omiljen je i među domaćim kupcima, sada dolazi u osvježenom izdanju i s mnoštvom novih tehnologija.

Tako se primjerice nude nova IQ. Light – LED Matrix svjetla, napredni motori te sustav pomoći vozaču Travel Assist (drugi stupanj autonomije) čime postaje prvi Volkswagen na svijetu može voziti djelomično automatizirano s brzinom do 210 km/h.

Volkswagen Hrvatska

U nutrašnjosti se ističe novi digitalni kokpit s boljom rezolucijom i različitim prikazima, a tu je i novi infotainment sustav MIB3. Što se tiče same motorizacije, u ponudi će biti ponešto za svakoga -nekoliko benzinskih i dizelskih motora, ali i napredniji plug-in hibrid.

Naglasak se pritom stavlja na novi, čišći 2,0-litreni TDI "Evo" motor od 150 KS (10g/km manji CO2 u odnosu na prethodnika), ali i plug-in hibridnu izvedbu (spoj elektro motora i 1,4-litrenog TSI benzinca) s poboljšanom baterijom pa tako automobil može na struju prevaliti 55 kilometara. Passat GTE pritom je sa snagom od 218 KS jedno od prvih vozila u svojoj klasi koje već sada ispunjava granične vrijednosti norme za ispušne plinove Euro 6d koja će za nova vozila vrijediti tek od 2021. godine.

Novi Passat uvodi se na tržište s novom strukturom opreme. Osnovna će se verzija od sada zvati „Passat“. Nakon nje slijedi srednja razina opreme „Business“. Vrhunsku opremu krasi naziv „Elegance“. Varijante „Business“ i „Elegance“ k tomu se mogu naručiti s individualizacijom „R-Line“. U Hrvatskoj su dostupne razine opreme „Business“ i „Elegance“.

Paralelno s ovim verzijama novi će Passat također biti dostupan i u varijanti „Alltrack“ (svestrano vozilo s pogonom na sve kotače i offroad funkcijom). Oprema specifična za model također karakterizira model Passat GTE.

K tomu je marka Volkswagen koncipirala ekskluzivnu varijantu posebnog modela ograničenu na 2000 primjeraka: model Passat R-Line Edition u ekskluzivnoj boji „Mondstein siva“. Dakle, modeli će imati bogatiju osnovnu opremu u odnosu na prethodnika, a početna cijena za Passat Business 1.5 TSI iznosi već od 217.222 kn.

Na svečanosti u Zaprešiću osim novog Passata predstavljen je i novi vizualni identitet marke. Dosadašnji poznati „trodimenzionalni VW” time je otišao u povijest te je kao logičan nastavak strateške reorijentacije i iskorak u novu moderniju eru ustupio mjesto novome, čišćem i jednostavnijem logotipu.

Znak Volkswagena je time dakle reduciran na ključne elemente te će se za razliku od dosadašnjeg prezentirati dvodimenzionalno, a k tome će u oglašavanju i javnom nastupu biti i znatno više slobode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:22