SIGURNOST NA CESTAMA

Hrpa nedostataka: Ovo je marka automobila s najvećom stopom prometnih nesreća

Agencija za sigurnost na američkim cestama (NHTSA) objavila je rezultate najnovije studije

Tesla prometna nesreća (ilustracija)

 4CRNS, WCP/BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia

Nova studija otkriva zabrinjavajuće činjenice koje dovode u pitanje sigurnost Teslinih vozila, unatoč naprednim sustavima pomoći i obećanjima potpuno autonomne vožnje koja su godinama bila u fokusu tvrtke.

Iako tehnološki napredak u sigurnosnim sustavima donosi smanjenje broja prometnih nesreća, Tesla se ističe kao marka s najvišom stopom nesreća prema nedavnoj studiji provedenoj u Sjedinjenim Državama.

Unatoč uvjeravanjima izvršnog direktora Tesle, Elona Muska, o sigurnosti njegovih električnih automobila, studija sugerira da vozači Tesle imaju veću vjerojatnost da će biti uključeni u nesreće.

image

Elon Musk

Shutterstock

Američki osiguravatelji su objavili izvješće koje rangira Teslu kao marku s najvišom stopom nesreća u američkoj autoindustriji, piše Motores.

Iako su sigurnosni testovi potvrdili dobre ocjene zaštiti putnika u slučaju sudara, istraživanje naglašava slabosti u prevenciji nesreća.

NHTSA, agencija za sigurnost na cestama u SAD-u, više puta je upozoravala na nedostatke Teslinih sustava pomoći, što je dovelo do prisilnog ažuriranja softvera više od dva milijuna automobila. Iako Tesla promovira Autopilot, studije ukazuju na nedovoljne korake u osiguranju potpune koncentracije vozača na cestu.

Važno je napomenuti da Tesla koristi sustav razine 2 autonomije, a ne potpuno autonomnu vožnju.

image

Tesla Model S Dual Motor

Tesla

Europski propisi su stroži, postavljajući dodatna ograničenja za sustave pomoći u vožnji, a ovi propisi od Tesle na europskim cestama neće zahtijevati ažuriranja jer su usklađene s regulativama.

Zabrinutost osiguravatelja raste zbog visokih troškova popravka Teslinih vozila, što rezultira povećanim stopama osiguranja u usporedbi s drugim sličnim modelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 18:08