POTVRĐENO JE

Honda potvrdila: Hibrid i Type R izvedbe 11. generacije Civica dolaze sljedeće godine!

U Hondi navode kako će novi Type R ‘vjerojatno biti posljednji izvedbeni model s ‘čistim‘ unutarnjim izgaranjem‘
2022 Honda Civic Hatchback
 Honda

Jučer smo pisali o premijeri Hatchback izvedbe nove Honde Civic, koja će u početku biti dostupna kao turbopunjeni 1.5 i atmosferski 2.0, a kasnije ove godine stiže i Civic Si. Danas je Honda potvrdila i Civic Hybrid te Type R koji stižu 2022. godine.

image
2022 Honda Civic Sedan
Honda

Za hibridnu izvedbu je navedeno kako će koristiti Hondin najnoviji hibridni e: HEV 2 sustav, no nije precizirano s kojim motorom će biti uparen. Međutim, neki od Hondinih europskih modela kombiniraju hibridni sustav s 1,5-litrenim četverocilindrašem, stoga to vjerojatno odgovara na pitanje. Također, nepoznato je hoće li samo Hatchback biti dostupan kao hibrid, ili će i Sedan dobiti tretman.

image
2022 Honda Civic Hatchback
Honda

No ostavimo se hibrida na sekundu. Najveća vijest je Type R 11. generacije. Također, nisu navedeni svi detalji, ali možemo očekivati nešto slično odlaznom modelu. Drugim riječima, novi dizajn, koji će zasigurno dobiti sportski tretman, mogao bi imati 2,0-litreni VTEC turbo četverocilindrični motor koji snagu prenosi na prednje kotače. Što se tiče samih brojki, očekujemo nešto više od izlaznog modela, točnije 320 KS.

image
10. generacija Honde Civic Type R
Honda

U ponudi će sigurno ostati samo ručni mjenjač i pogon na prednje kotače, a u Hondi navode kako će to 'vjerojatno biti posljednji izvedbeni model s 'čistim' unutarnjim izgaranjem', što vjerojatno znači da ova generacija Type R-a neće dobiti hibridni pogon.

image
10. generacija Honde Civic Type R
Honda

Ni cijene nisu poznate, ali očekujemo da će hibrid biti nešto skuplji od uobičajenog Civica 11. generacije, dok će novi Type R biti skuplji od odlaznog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:47