DEBAKL U LYONU

Europski ministri na sastanak stigli u autima na struju pa ih punili na dizel!

Na summitu je bio prisutan i šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman

Europski ministri na sastanku u Lyonu, 9. veljače 2022. 

 OLIVIER CHASSIGNOLE/AFP/Profimedia

Prije dva tjedna ministri vanjskih poslova i zdravstva Europske unije stigli su u Lyon na sastanak posvećen zdravstvenoj politici EU.

Summit na inicijativu ministara Jean-Yvesa Le Driana i Oliviera Vérana održan je u 9. veljače u Palais des Congrès, a našu zemlju predstavljao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman.

Na sastanku se raspravljalo o novim koracima borbe protiv pandemije korona virusa, no umjesto konkretnih zaključaka, francuske medije više je zabavila priča o organizacijskom debaklu.

Naime, za prijevoz ministara s aerodroma i kolodvora korišteni su isključivo električni automobili. Problem je nastao kada je 50 automobila trebalo napuniti strujom, a na raspolaganju su bila samo četiri punjača.

Situacija je zatekla i nervozne predstavnike press službe koji su se pravdali da nemaju dovoljno priključaka jer nisu računali na toliki broj električnih vozila.

image
Profimedia

U pomoć je priskočila lokalna tvrtka koja je organizatorima iznajmila generatore za napajanje. Generatore koji rade na dizel!

Da prikriju potpuni cirkus, organizatori summita električne su automobile punili iza zgrade gdje fotografi nisu imali pristup.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:30