STRUJNI UDAR

Elektro vožnja VW-a i Škoda do Opatije: Pokazani šarmantni ID.Buzz i najsnažnija Škoda ikad

Vožnja čak 44 električna modela dopunjena je hrvatskim premijerama ID.Buzza i moćnog Enyaq Coupea iV

VW i Škoda

U dosad neviđenom logističkom pothvatu Porsche Croatia dovela je čak 44 električna vozila u Hrvatsku za potrebe testnih vožnji medija, ovlaštenih trgovaca i VIP gostiju, zajedno s čitavim timom trenera VW akademije električne mobilnosti.

Iz prve ruke tako se moglo saznati što sve nude potpuno električni modeli VW grupacije kao što su ID.4 GTX i ID.5 GTX, a bila je to prilika i za dvije hrvatske premijere - Škodin sportski SUV Enyaq Coupe RS iV te dugoočekivani električni transporter ID.Buzz.

image

VW, Škoda

Vozačka ruta od Zagreba do Opatije dugačka nešto manje od 200 kilometara pritom nije bila baš nikakav izazov za flotu Volkswagenovih i Škodinih auta, što i ne čudi s obzirom na to da su svi primjerci bili opremljeni izdašnim baterijama kapaciteta 77 kWh.

No, nikakav problem ne bi nastao i da je pokoji auto trebalo dopuniti. Uz najveću snagu punjenja od 170 kW, ove se baterija do 80 posto kapaciteta napuni za manje od pola sata.

image

VW, Škoda

U Opatiji su Škoda i Volkswagen organizirali poučne radionice, a tu im se priključila i tvrtka Moon zadužena za prodaju i ugradnju električnih punjača. Nude sve, od kućnih Wallboxova snage 11 kW koji su pet puta brži od kućne utičnice za manje od 6000 kuna do snažnih DC javnih punjača za poslovne korisnike snage i do 300 kW.

Moon u svojoj ponudi ima sve vrste punjača - od kućnih Wallboxova do javnih punionica snage do 300 kW.

image

VW&Skoda E-experience

VW, Škoda

Škoda Enyaq Coupe RS iV

Enyaq iV prvi je potpuno električni SUV koji je Škoda proizvela, a Enyaq Coupe iV prvi električni RS model te najsnažnija Škoda ikada proizvedena. Uz snagu od 299 KS koje prenosi na sva četiri kotača s mjesta do 100 km/h stiže za samo 6,5 sekundi. Ne čudi što samouvjereno nosi za ovaj model unikatnu Mamba zelenu boju koja joj odlično stoji, baš kao i 21-colni kotači ili svjetleća kristalna rešetka hladnjaka.

image

VW&Skoda E-experience

VW ID.Buzz Reinkarnacija legende

Volkswagen već dvadesetak godina koketira s idejom modernog, strujom pokretanog nasljednika kultnog T1 iz 50-ih godina, a sada je napokon pred nama, može se naručiti, a prve isporuke očekuju se početkom 2023. Putnička, lifestyle verzija ID.Buzz Pro s prtljažnikom od čak 1121 litara stoji oko 475.000 kuna, dok se cijena za teretnu Cargo verziju s prostorom za dvije europalete i nosivošću od 650 kg kreće od 430.000 kuna.

image

VW, Škoda

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 03:47