DOMAĆA PREMIJERA

Električni Volkswagen ID.3 stigao na domaće tržište, cijene kreću od 289.747 kuna

LED svjetla, razne potpore za vozača, parking senzori sprijeda i straga te digitalni kokpit samo su neke od stavki koje dolaze serijski
VW ID.3
 PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska

Na domaće tržište stigao je posebno zanimljiv model - potpuno novi Volkswagen ID.3. D. Riječ je o prvom potpuno električnom Volkswagenovom modelu postavljenom na MEB platformu koju će njemački proizvođač koristiti za svoju električnu ofenzivu.

image
VW ID.3
PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska

Čelni ljudi marke još su u Frankfurtu na svjetskoj premijeri naglasili kako ovim modelom otvaraju treće veliko poglavlje od strateškog značaja u povijesti marke Volkswagen nakon Bube i Golfa.

image
VW ID.3
PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska

Model ID.3 bit će u ponudi s trima veličinama baterije. Posebni model ID.3 1ST sa 150 kw (204 KS) koji će biti dostupan na početku prodaje temelji se na srednjoj varijanti baterije od 58 kWh uz koju doseg iznosi čak 426 kilometara. Nju će kasnije upotpuniti osnovna varijanta. Njezina baterija raspolaže iskoristivim energijom od 45 kWh te omogućuje električni doseg od 330 kilometara prema WLTPu. Baterija se može puniti maksimalnom snagom punjenja od 7,2 kW (izmjenična struja) i 50 kW (istosmjerna struja), a opcijski je na raspolaganju i punjenje istosmjernom strujom od 100 kW.

image
VW ID.3
PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska

Stvarno iskoristivi sadržaj energije treće, najveće varijante baterije iznosi 77 kWh, a električni doseg čak do 550 kilometara prema WLTP-u. Baterija se u izmjeničnoj strujnoj mreži može puniti maksimalnom snagom punjenja od 11 kW, a u istosmjernoj strujnoj mreži čak do 125 kW.

image
VW ID.3
PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska

Kupci pritom mogu biti mirni - Volkswagen na baterije modela ID.3 daje osam godina odnosno 160.000 kilometara jamstva.

ID.3 vizualno će se isticati na cesti svojim modernim dizajnom, masivnim naplacima (18, 19 i 20 cola) te LED svjetlima jedinstvenom svjetlosnog potpisa koja dolaze standardno. Unutrašnjost je pročišćena nepotrebnih prekidača, a ispred vozača se nalazi digitalni kokpit sa integriranom ručicom mjenjača. Za potpunu jednostavnost rukovanja brine se sustav glasovnih naredbi koji je moguće aktivirati riječima "Hello ID".

image
VW ID.3
PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska

ID.3 je već u seriji bogato opremljen te nudi LED glavna i LED stražnja svjetla, razne potpore za vozača poput Front Assista, Lane Assista, ACC-a, parkirališnih senzora sprijeda i straga dok u unutrašnjosti nalazimo digitalni kokpit, 10“ zaslon infotainment uređaja, App-Connect wireless, pripremu za We Connect, automatski klima uređaj itd. S početkom prodaje sva vozila će, između ostalog, biti opremljena i navigacijskim uređajem Discover Pro, bežičnim punjenjem mobilnih uređaja, grijanim višenamjenskim upravljačem presvučenim kožom, grijanim prednjih sjedalima, električno preklopivim i grijanim vanjskim osvrtnim zrcalima…

image
VW ID.3
PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska

Na inovativnoj domaćoj premijeri koja je održana u digitalnom obliku tako smo saznali da će s početkom prodaje na raspolaganju kupcima biti izvedbe sa srednjom baterijom kapaciteta 58 kWh i dosegom od 426 km. Ulazni model nazvan ID.3 Life će tako biti dostupan od 289.747 kuna dok će najskuplja izvedba s početkom prodaje biti ID.3 Max i koštat će 357.377 kuna.

image
VW ID.3
PETAR SANTINI/Volkswagen Hrvatska
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 14:16