NE TAKO SKORO

Datum umirovljenja još nije odabran: Ford želi da Mustang ima V8 ‘što je duže moguće‘

Pooštravanje standarda emisija tjera proizvođače da smanjuju motore i dodaju turbine kako bi bili u skladu s novim pravilima

2024. Ford Mustang GT V8

 Ford

V8 motor sastavni je dio identiteta Forda Mustanga i tvrtka ga neće uskoro zamijeniti baterijama i električnim motorom. Ford je predan ponudi svog automobila s motorom s unutarnjim izgaranjem i ne planira ugasiti pogonski sklop tako skoro.

Mark Rushbrook, globalni direktor Ford Performance Motorsporta, rekao je za CarSales.com.au da će tvrtka proizvoditi V8 motor "koliko god budemo mogli", dodajući da Ford nije odabrao datum umirovljenja za osmocilindrični motor. Mustangov globalni brend menadžer, Jim Owens, ponovio je slične riječi za Drive.com.au.

image

2024. Ford Mustang GT

Ford

Rekao je da proizvođač automobila i dalje ulaže u V8 motore za buduće modele iako proizvođač automobila pojačava proizvodnju baterijskih električnih vozila. Međutim, američki državni propisi mogli bi prisiliti Ford da promijeni te planove.

Pooštravanje standarda emisija tjera proizvođače automobila da smanjuju motore i dodaju turbine kako bi bili u skladu s novim pravilima.

image

2024. Ford Mustang GT

Ford

Ford nije htio reći kako planira zadržati V8 u Mustangu, ali Mustangov glavni inženjer vozila Tim Smith zagonetno je otkrio da tvrtka "uvijek sve testira". Jedna mogućnost koja bi mogla održati motor s unutarnjim izgaranjem na životu su sintetička goriva. Više od jednog proizvođača automobila istražuje alternativnu tehnologiju, s Porscheom, Stellantisom i drugima.

image

2024. Ford Mustang GT

Ford

Zamjenska goriva koja se mogu koristiti mogu smanjiti emisije bez potrebe za modificiranjem postojećih motora. Europska unija je prvotno predložila zabranu prodaje novih automobila s unutarnjim izgaranjem nakon 2035. Međutim, prije dovršetka pravila ranije ove godine, regulatori su predložili i donijeli izuzeće za prodaju vozila s pogonom na e-gorivo nakon isteka roka.

image

2024. Ford Mustang GT

Ford

Ford se nada da će sljedeća generacija Mustanga privući mlađe kupce marki. Uz odustajanje od Camara i Challengera, Mustang će za gotovo 20 godina biti oslobođen konkurencije od svojih gradskih rivala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:33