VIDEO

Dan prije svjetske premijere procurile fotografije: Ovo je novi SUV Alfa Romeo Tonale!

Fotografije nisu u visokoj rezoluciji no daju naslutiti linije novog modela, a odaju i izgled unutrašnjosti

Alfa Romeo Tonale

 Drive department Facebook screenshot

Digitalna svjetska premijera dugo najavljivanog potpuno novog modela Alfa Romea Tonale zakazana je za sutra, 8. veljače u 15 sati, a fotografije u lošoj rezoluciji, čini se iz službenog press materijala, nekako su dospjele u javnost, a objavljene su na Facebook stranici Drive Department.

Početak prodaje zakazan je za 4. srpnja ove godine, a kako smo već pisali, dobra je stvar da proizvodna verzija gotovo potpuno usvaja linije atraktivnog koncepta Tonale iz 2019. godine.

Inače, riječ je o SUV-u kompaktne klase, broj manjeg od postojećeg Stelvija i prvom potpuno novom modelu marke od kad je u korporaciji Stellantis.

image

Alfa Romeo Tonale

Drive department Facebook screenshot

Prema dostupnim, ali nepotvrđenim informacijama Tonale je dugačak 4528 milimetara, širok 1835 mm (bez vanjskih retrovizora) i visok 1604 mm, dok međuosovinski razmak iznosi 2636 mm.

Detalji pogona još nisu poznati, no potvrđena plug-in hibridna verzija bi mogla uključivati 1,3-litreni motor s turbopunjačem i elektromotorom snage 240 KS i s baterijom kapaciteta 11,4 kWh. Ostali motori mogli bi biti bazni 4-cilindarski 1.3 benzinac od 130 KS, potom 1,5-litreni mild hibridni benzinac od 160 KS, a u ponudi će biti mjesta i za turbo dizelski 1,6-litraš od 130 KS.

image

Alfa Romeo Tonale

Drive department Facebook screenshot

Šef Alfa Romea Jean-Philippe Imparato dva put je odgađao premijeru, prvo jer je želio bolje performanse od plug-in hibridnog pogona, a drugi put je bila okrivljena opskrba zbog nedostatka poluvodiča što je rezultiralo nedostatkom komponenti za izradu. Sada je tvrtka konačno spremna otkriti proizvodnu verziju pa se veselimo sutrašnjoj premijeri kada ćemo doznati sve detalje...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:32