NIJE USPJELO

Clarksonov auto portal DriveTribe propao nakon milijunskih gubitaka uzrokovanih korona virusom

DriveTribe je bio online forum za entuzijaste koji je trojac osnovao ubrzo nakon što je napustio popularni BBC-jev show 2015.

Richard Hammond, Jeremy Clarkson i James May

 Profimedia

Bivši voditelji Top Geara Jeremy Clarkson, James May i Richard Hammond zaradili su bogatstvo na TV emisijama, ali njihov posao s web stranicama je propao nakon što su izgubili milijune.

DriveTribe, online forum za entuzijaste automobila koji je trojac osnovao ubrzo nakon što je napustio popularni BBC-jev show 2015., privukao je bogate ulagače poput Disneyja i izvršne direktorice medija Elisabeth Murdoch.

image

DriveTribe portal

Web Screenshot

Međutim, portal je ugašen ove godine nakon što su investitori odbili dodatno uložiti novac u projekt, koji je uključivao produkciju videa i članaka Clarksona, Maya i Hammonda. Hammond je nastavio voditi brend na kanalima društvenih medija.

Bliski izvori su rekli da je pandemija koronavirusa značila manje novaca za marketing, zbog čega je nestao prihod DriveTribea. "U osnovi je to bila web stranica kojoj je trebao novac od oglašavanja. To je bio model", rekao je jedan.

image

Richard Hammond, Jeremy Clarkson i James May

Profimedia

Komentirajući odluku o zatvaranju web-stranice, Clarkson je rekao: "Svi smo stvarno razočarani što su izazovi u industriji - ni najmanje potpomognuti tekućom pandemijom - jednostavno onemogućili nastavak poslovanja u svojem trenutnom obliku. Jako se veselim vidjeti na kakve nestašluke će se Hammond i njegov tim spremati dok pokreću kanale i zajednicu naprijed".

U siječnju prošle godine The Mail on Sunday izvijestio je da je pothvat DriveTribe ostvario nevjerojatne gubitke od 21 milijun funti (189 milijuna kuna) u četiri godine od pokretanja. Tada je glasnogovornik Digital Tribe Holdingsa rekao da je brojka tako visoka jer uključuje ulaganja.

image

Jeremy Clarkson

Profimedia

Nakon što su napustili Top Gear, trojac je pokrenuo uspješan konkurentski automobilistički program, The Grand Tour, nakon što je potpisao ugovor vrijedan više milijuna funti s Amazonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 08:34