AUKCIJA

Čista egzotika: Na prodaju rijedak Volkswagen Passat Variant s W8 motorom od 275 KS

Osim što je karavan i što ga pokreće osamcilindarski motor, ovaj Passat snagu šalje na kotače putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača
VW Passat W8 4Motion Variant
 carsandbids

Početkom ovog tisućljeća Volkswagen je bio na vrhuncu svoje inženjerske avanturistike, a to dokazuje, između ostaloga, W8 motor smješten ispod poklopca motora ovog rijetkog VW Passata Varianta iz 2003. godine. Kao i Bugattijev W16, W8 u osnovi čine dva uskokutna motora objedinjena zajedničkom radilicom.

image
VW Passat W8 4Motion Variant
carsandbids

Sobujmom od 3,999 kubičnih centimetara ovaj motor proizvodi 275 KS i okretni moment od 370 Nm, koji se na sva četiri kotača šalju putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača. Međutim, VW-ov avanturistički duh, unatoč tome što je izgradio zaista posebnog i snažnog teretnjaka, nije previše mario za troškove održavanja.

U Sjedinjenim Američkim Državama prodano je nešto manje od 5000 primjeraka W8 Passata, ali ovaj je prilično rijedak. Osim što je karavan i što ga pokreće osamcilindarski motor, ovaj Passat snagu šalje na kotače putem 6-stupanjskog ručnog mjenjača – što ga čini jednim od samo stotinjak prodanih u SAD.

Uz to, 'kotrlja' se na originalnim BBS 17-inčnim alu-naplatcima, a paket uključuje i sportski ovjes, krovni otvor, kožne presvlake, grijana i prilagodljiva sjedala, drvene obloge, Monsoonov audio sustav i još mnogo toga.

Nažalost, ovaj primjerak nije baš u najboljem stanju. Uz nekoliko ogrebotina, na ispušnom sustavu može se vidjeti korozija, parkirnu kočnicu treba prilagoditi, a i u unutrašnjosti su vidljivi znakovi starenja. Međutim, to nije previše začuđujuće jer automobil na satu ima skoro 200.000 prijeđenih kilometara.

Sve u svemu, vjerujemo da će i ovaj primjerak pronaći svog novog vlasnika s obzirom na njegovu rijetkost. Auto je prodan putem internet aukcije za 22.000 dolara na stranici Cars & Bids.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:45