KRAJ LEGENDE

Chevrolet Camaro bi 2024. godine trebala zamijeniti električna limuzina, ime ostaje isto

Tesla Model S i Mercedes EQS dokazali su da postoji interesa i za EV limuzinama pa će i Amerikanci "okrenuti ploču"
2018 Chevrolet Camaro ZL1-1LE
 Chevrolet

Budućnost motora s unutarnjim izgaranjem američke legende postala je neizvjesna nakon što je novo izvješće sugeriralo da bi velika povijest automobila mogla dobiti potpuno novo električno poglavlje.

image
1967 Chevrolet Camaro RS SS Convertible
Chevrolet

Automotive News izvijestio je da će proizvodnja Chevroleta Camara i Malibua stati s trenutnom generacijom za tri godine, te ih neće izravno zamijeniti ni sljedeća generacija, barem ne ona s unutarnjim izgaranjem. Camaro bi 2024. godine mjesto trebao ustupiti električnoj izvedbenoj limuzini koja će koristiti postojeća imena GM modela.

image
1982 Chevrolet Camaro Berlinetta
Chevrolet

Naime, GM se obvezao na potpuno električni asortiman do 2035. godine, što znači da se ovo svakako trebalo dogoditi, no većina je očekivala elektrifikaciju SUV-ova ili pickupeva u početku procesa. To je logičan potez budući da ova dva segmenta dominiraju na ljestvici prodaje, no Tesla Model S i Mercedes EQS dokazuju da postoji interesa i za EV limuzinama.

image
2013 Chevrolet Camaro SS
Chevrolet

Uz to, potpuno električni Mustang Mach-e i Hummer EV dokazali su da elektrifikacija ima smisla i u nasljeđu, što znači da bi se električni Camaro također mogao pokazati uspješnim, no električna limuzina s drugim nazivom potpuno je neočekivani potez.

image
2018 Chevrolet Camaro ZL1-1LE
Chevrolet

Koliko snage mogu GM-ova vozila isporučiti korištenjem Utlium električne platforme saznat ćemo u budućnosti. Uz to, doznajemo kako će i Chevroleta Sparka, Traxa i Bolta zamijeniti električni crossoveri u sljedećih dvije godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 11:56