PRVO OSVJEŽAVANJE

BMW Serije 8 dobio facelift: Ključni elementi su svjetleći ‘bubrezi‘ i veći zaslon multimedije

Posljednja generacija BMW-ove Serije 8 predstavljena je 2018. godine, a čini se kako je došlo vrijeme za osvježenje

2022. BMW Serija 8 Cabriolet, Coupe i Gran Coupe

 BMW

Posljednja generacija BMW-ove Serije 8 predstavljena je 2018. godine, a čini se kako je došlo vrijeme za osvježenje. Coupe, Cabriolet i Gran Coupe Serije 8 dobivaju blagi facelift iznutra i izvana. Riječ je o faceliftu u sredini ciklusa, tako da nema puno znatnih promjena.

image

2022. BMW Serija 8 Coupe

BMW

Iznutra, najveća promjena bit će instrument ploča kojom BMW zamjenjuje 10,25-inčni digitalni instrument svojim 12,3-inčnim Live Cockpit Professional zaslonom.

Moglo bi se reći da su najznačajnije promjene izvana. Serija 8 za 2023. godine dobiva novu osvijetljenu rešetku s redizajniranim okomitim šipkama u obliku slova U. Rešetka će se aktivirati kada se vozilo otključa ili kad se otvore vrata. Vozač može ručno isključiti tu značajku.

image

2022. BMW Serija 8 Cabriolet

BMW

Modeli M850i xDrive Coupe, Cabriolet i Gran Coupe dobivaju još nekoliko nadogradnji, uključujući M vanjske retrovizore koji su prvobitno dizajnirani isključivo za BMW M8.

Novi opcijski M Sport Package Professional će M850i-u xDrive dodatni crne čeljusti, crnu prednju rešetku, crni spojler i prednja svjetla s tamnim umetcima.

image

2022. BMW Serija 8 Gran Coupe

BMW

Svi modeli M850i xDrive nudit će se s klasičnim BMW Motorsport logom na poklopcu prtljažniku i glavčinama kotača, umjesto tradicionalnog BMW-ovog okruglog oblika. BMW-ov M odjel slavi 50 godina, a BMW kaže da novi logo podsjeća na prvi koji je korišten na trkaćim automobilima 1973. godine.

image

2022. BMW Serija 8 Gran Coupe, Coupe i Cabriolet

BMW

Uz to, prije početka proizvodnje redizajniranog modela, BMW će 17. veljače predstaviti 8 X Jeff Koons izdanje – vrlo ograničeno izdanje 850i xDrive Gran Coupea. Automobil će imati 'višeslojnu završnu obradu u jedanaest boja', dok će unutrašnjost koristiti 'najbolju kožu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 15:04