SADA JE I SLUŽBENO!

BMW s novim M3 Touringom objavio rat Audiju RS4 Avantu i Mercedesu-AMG C63 T-modelu

Podsjetimo se: posljednji put kad smo vidjeli M3 Touring bila je riječ o konceptu temeljenom na generaciji e46 prije 20 godina
BMW M3 Touring
 M GmbH

BMW M GmbH odjel je danas objavom na svom Instagram profilu i službeno najavio skorašnje lansiranje prve M3 verzije u karavanskom Touring izdanju ikad.

Prema službenim informacijama novi M3 Touring će biti lansiran nakon verzije M4 Cabriolet koji će na tržište idućeg ljeta što znači da ćemo prvi BMW karavan s M oznakom dočekati na tržištu 2022. godine. Podsjetimo, novi M3 i M4 bit će službeno predstavljeni idućeg mjeseca.
"U Garchingu u blizini Münchena, domu BMW-a M GmbH odjela, u tijeku je rad na daljnjem ostvarenju snova: prvi put u povijesti BMW M odjela će gamu modela dopuniti BMW M3 Touring model ”, navodi se u izjavi tvrtke.

View this post on Instagram

Mic Drop. #TheM3 #BMW #M3 #TOURING #BMWM

A post shared by BMW M GmbH (@bmwm) on


Novi M3 Touring trenutno je u ranoj fazi razvoja, s prvi će se prototipovi na testiranjima na javnim prometnicima pojaviti u narednim mjesecima.

Podsjetimo se: posljednji put kad smo vidjeli M3 Touring bila je riječ o konceptu temeljenom na generaciji e46 prije 20 godina, koji nažalost nikada nije dobio zeleno svjetlo za proizvodnju.

Sama ideja o M3 Touring modelu dugo je već želja i među M fanovima, od kojih su si neki dali truda pa stvorili vlastite primjerke s M pogonom i proširenim stražnjim blatobranima, baš kako su vjerovali da bi izgledao i tvornički model.
Snaga budućeg serijskog M3 Touringa dolazit će iz će najnovijeg S58 twin-turbo 3,0-litrenog rednog "šestaka", a ako i kod modela M3 Sedan i M4 Coupe raspolagat će s 480 KS i 510 KS u Competition varijanti. Nije potvrđeno, ali za vjerovati je da će i karavanski model imati na izbor ručni ili 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, kao i opciju pogona na sve kotače. Dakle Mercedes-AMG C63 T-Model, a posebno Audi RS4 Avant koji je i najpoznatiji potentni 4x4 karavan na svijetu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:35